Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 270 | Ngannou's brute kracht vs. Gane's berekendheid

Marcel Dorff

Geupdate 22/01/2022 om 23:01 GMT+1

Gaat Francis Ngannou zaterdag zijn titel met succes verdedigen? Of struikelt hij over voormalig teamgenoot Ciryl Gane?

UFC 270 - Ngannou vs Gane

Het zijn vragen die MMA-liefhebbers beantwoord gaan zien op zaterdagnacht/zondagochtend. Dan staat tijdens UFC 270 PPV eindelijk dé heavyweight partij voor de deur waar iedereen al sinds de aankondiging op zit te wachten. De rauwe kracht van de Kameroener Francis Ngannou tegen de berekendheid van de Fransman Ciryl Gane.

Ngannou heeft zelden tweede ronde nodig

Ngannou heeft zich als een wervelstorm door de contenders in de UFC gevochten. De stoomwals uit Batié heeft sinds zijn verliespartij tegen Derrick Lewis in juli 2018 vijf partijen op rij gewonnen. Al deze partijen werden via (T)KO beslist. Jairzinho Rozenstruik, Alistair Overeem, Curtis Blaydes en ook voormalig kampioenen Junior Dos Santos en Cain Velasquez werden weggevaagd.
Alleen kampioen Stipe Miocic wist de tweede ronde te halen, maar ging in die ronde KO. Niemand leek ook maar in de buurt te komen van Ngannou. Totdat er uit het niets een oude bekende tevoorschijn kwam.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

Partij waar allang naar wordt uitgekeken

Ciryl Gane de nieuwe pupil van Fernand Lopez. Lopez is de voormalig trainer van Ngannou. Ngannou verliet de MMA Factory gym van Lopez na onenigheid met de coach. Ondertussen wist Ciryl Gane, die pas in 2018 zijn pro-MMA debuut maakte, zich op te werken naar de top.
picture

UFC 270 | De vete tussen Francis Ngannou en Cyril Gane

Gane is nog altijd ongeslagen in de UFC en won van topcontenders als Rozenstruik, Alexander Volkov en Derrick Lewis. Die laatste partij was voor de interim-titel. Gane versloeg Lewis via TKO voor zijn eigen publiek in Houston. Hierdoor werd de partij tussen Ngannou en Gane een zekerheid.

De Nederlandse connectie

In aanloop naar UFC 270 trainden beide titelkandidaten met een Nederlander om zich perfect voor te bereiden. Ngannou deed dat met niemand minder dan Rico Verhoeven. De "King of Kickboxing" werd gevraagd om op zoek te gaan naar gaten in de verdediging van Ngannou. Gane trainde met Donegi Abena, die al vaker met trainer Fernand Lopez werkte. Beide Nederlanders zijn onder de indruk van hun sparringpartner
picture

UFC 270 | Hoe een Nederlander voor de nieuwe UFC zwaargewicht wereldkamioen zorgt

Populair versus berekend

Ngannou is zeer populair bij de fans. Met zijn keiharde KO power staat de Kameroener bijna altijd garant voor actie. Gane daarentegen krijgt de waardering van de MMA liefhebber, echter hebben veel fans vaak moeite met zijn berekenende stijl.
Gane is zeer allround en kan zowel op de grond als staand een partij finishen. Het afstands-management van de Fransman is fenomenaal. Vooral als je bedenkt dat hij nog maar 3,5 jaar prof is.

Waar kijk je?

Het programma op discovery+ begint vanaf 03:00 uur zondagochtend. Nesim El Ahmadi, Marloes Coenen en Stefan Struve blikken vooruit op het eerste PPV-evenement van het jaar. Daarna kun je aansluitend vanaf 04:00 uur op discovery+ de PPV live bekijken.
Wil je dit evenement niet missen? Maak dan nu gebruik van de korting tot 20 februari. Bekijk het eerste jaar UFC voor maar €29,99 op discovery+. Alle Main Card-gevechten (inclusief PPV’s) kun je hier bekijken.
Main Card/PPV
Francis Ngannou vs. Ciryl Gane (HW Championship)
Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo(FLYW Championship)
Michel Pereira vs. Andre Fialho
Cody Stamann vs. Said Nurmagomedov
Michael Morales vs. Trevin Giles
Preliminary Card
Raoni Barcelos vs. Victor Henry
Jack Della Maddalena vs. Pete Rodriguez
Tony Gravely vs. Saimon Oliveira
Matt Frevola vs. Genaro Valdez
Early Preliminary Card
Silvana Gomez Juarez vs. Vanessa Demopoulos
Kay Hansen vs. Jasmine Jasudavicius
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie