ESPN maakte het gevecht bekend. Het evenement wordt van een Main Event voorzien door Colby Covington en Jorge Masvidal in de weltergewicht divisie.

Umar Nurmagomedov is het neefje van voormalig kampioen Khabib Nurmagomedov

Umar Nurmagomedov is zoals eerder aangegeven het neefje van voormalig UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov. Net als Khabib is Umar een ongeslagen vechter. Umar startte zijn MMA carrière in 2016 als 20 jarige. Net als zowat alle vechters uit Dagestan heeft hij een achtergrond in het Sambo. Nurmagomedov begon zijn carrière bij de Fight Nights Global organisatie en wist daar te imponeren met zes overwinningen in iets meer dan een jaar tijd. Nurmagomedov zou vervolgens losse partijen vechten voor onder andere de PFL organisatie waar hij wist te winnen van de inmiddels in de UFC vechtende Saidyokub Kakhramonov.
UFC
UFC Vegas 56 | LFA kampioen Argueta maakt debuut tegen Jackson op 4 juni
7 UUR GELEDEN
In 2019 pakte Nurmagomedov de titel bij de GFC organisatie van zijn neef Khabib door Braian Gonzalez via Rear Naked Choke submission in de eerste ronde te verslaan. Vlak daarna tekende hij bij de UFC. Echter duurde het tot 2021 alvorens Umar zijn UFC debuut maakte. Dit kwam onder meer door de uitbraak van COVID-19 en het overlijden van zijn coach en oom Abdulmanap Nurmagomedov. Umar maakte zijn debuut in januari 2021 tegen Sergey Morozov. Nurmagomedov imponeerde met een Rear Naked Choke submission overwinning in de tweede ronde. Eveneens pakte hij de Performance of the Night bonus van 50.000 dollar.

Brian Kelleher had een ongekend sterk debuut voor de UFC in 2017

Tegenstander Brian Kelleher is een gelouterde veteraan die al in 2011 zijn MMA debuut maakte. Daarvoor had hij al drie jaar ervaring op gedaan bij de amateurs. Kelleher werkte zich op tot een van de beste vechters van de Tri-state area en wist te imponeren bij goede organisaties als CFFC, CES MMA en Ring of Combat. Bij de Ring of Combat organisatie wist hij tweemaal te winnen in een titelgevecht van Julio Arce. De UFC had genoeg gezien en gaf de New Yorker in 2017 een contract. Kelleher had een vliegende start in de UFC door Iuri Alcantara in Braziilië via Guillotine Choke submission in de eerste ronde te stoppen.

Brian Kelleher viert overwinning tijdens UFC debuut tegen Iuri Alcantara

Foto: Getty Images

Echter zou Kelleher nooit echt een run in de divisie maken. Belangrijke partijen tegen gerankte tegenstanders werden allemaal verloren. Kelleher won drie van zijn laatste vier partijen. Echter de partij die hem in de rankings had kunnen brengen tegen Ricky Simón ging verloren. Nu zal Kelleher de ongeslagen Nurmagomedov moeten verslaan om tegen die Top 15 aan te blijven.

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC 272
Colby Covington vs. Jorge Masvidal
Marina Rodriguez vs. Yan Xiaonan
Edson Barboza vs. Bryce Mitchell
Jessica Eye vs. Manon Fiorot
Kevin Holland vs. Alex Oliveira

Tim Elliott vs. Tagir Ulanbekov
Dustin Jacoby vs. Michal Oleksiejczuk
Sergey Spivak vs. Greg Hardy Jr.
Jalin Turner vs. Jamie Mullarkey

Brian Kelleher vs. Umar Nurmagomedov
Maryna Moroz vs. Mariya Agapova
Devonte Smith vs. Erick Gonzalez
Nicolae Negumereanu vs. Kennedy Nzechukwu
UFC
UFC Vegas 57 | Tsarukyan vs. Gamrot gepromoveerd tot main event op 25 juni
7 UUR GELEDEN
UFC
Column Stefan Struve: Het kwartje is eindelijk gevallen bij Michel Pereira
GISTEREN OM 14:08