Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 273 | "Ik kijk ernaar uit om Burns kapot te maken" - Khamzat Chimaev

Marcel Dorff

Geupdate 08/04/2022 om 14:37 GMT+2

Bekijk een interview met de ongeslagen Khamzat Chimaev. Chimaev maakt zaterdag zijn opwachting tijdens de main card van UFC 273 tegen voormalig titeluitdager Gilbert Burns. UFC op Eurosport-producer Dennis Kornman interviewde 'the next big thing' en vroeg hem onder meer naar zijn voorbereiding en zijn gedachte over tegenstander Burns en waar hij zichzelf ziet in de toekomst in de UFC.

UFC 273 | "Ik kijk ernaar uit om Burns kapot te maken" - Khamzat Chimaev

Chimaev zegt dat het goed met hem gaat en dat hij ernaar uitkijkt zijn tegenstander Burns te ‘smeshen’.

Smesh

Iedereen zegt dat Burns zijn moeilijkste tegenstander is. Echter is Chimaev het daar niet mee eens aangezien hij nog nooit een gevecht verloren heeft. Iedere keer als Burns verliest begint hij te huilen. Echte kerels huilen niet volgens de Zweed. Je werkt gewoon hard in de gym en komt terug. Zo werkt het en niet anders.
picture

De man die wordt gezien als "the next big thing" in de UFC, namelijk Khamzat Chimaev

Foto: Getty Images

Burns kan hem verder niks doen. Chimaev zal door hem heenlopen en de wereld overnemen. Burns mag dan wel een goede grondvechter zijn, maar Chimaev zegt overal beter in te zijn. Burns is klein en te langzaam. En Chimaev’s worstelen is tienmaal beter dan dat van Burns.

Tien keer beter

Het maakt mij niet uit hoelang de partij duurt. Chimaev zegt dat hij Burns elke ronde zal ‘smeshen’. Chimaev werkt harder dan iedereen. Daarom gaat hij zo snel en wint hij van iedereen. Als je niet hard traint dan kun je ook geen succes hebben in deze sport zegt de Zweed.
picture

Khamzat Chimaev & Darren Till

Foto: Getty Images

Darren Till staat bij Chimaev in de hoek. Chimaev kwam in aanraking met Till via een van zijn beste vrienden en voormalig UFC vechter Reza Madadi. De klik was er meteen en inmiddels werken beide vechters samen. In het begin was het moeilijk om elkaars accent te begrijpen. Inmiddels gaat het vanzelf.

Beste vechter ter wereld

Chimaev zegt dat over 10 jaar mensen hem zullen herinneren als de beste vechter ter wereld.

Waar kijk je?

Wil je de partij tussen Gilbert Burns en Khamzat Chimaev niet missen? Sluit dan een abonnement af op . Alle Main Card gevechten (inclusief PPV’s) kun je hier bekijken. Mis ook niet de preview show met Nesim El Ahmadi, Marloes Coenen & Stefan Struve. Deze zal te zien zijn op Eurosport vanaf 03:00u zaterdagavond. Een uur later schakelen we over naar de main card op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie