Update 7 september om 21.00u: Poirier vs. Chandler bevestigd

De langverwachte partij tussen Dustin Poirier en Michael Chandler is eindelijk bevestigd. Dit bevestigde UFC Chief Business Officer Hunter Campbell aan ESPN. De partij hing al lange tijd in de lucht echter bleef een officiële bevestiging van de UFC uit. Er waren nog een aantal losse eindjes in beide contracten.
UFC
UFC 283 | Figueiredo vs. Moreno krijgt op 21 januari een vierde deel in Rio de Janeiro
44 MINUTEN GELEDEN
Deze losse eindjes zijn inmiddels aan elkaar geknoopt. Beide vechters treffen elkaar in New York. Voor Poirier wordt het zijn eerste partij sinds zijn verlies tegen ex-kampioen Charles Oliveira voor de titel. Chandler daarentegen pakte recent een fantastische KO overwinning tegen Tony Ferguson. Het gevecht staat gepland voor driemaal vijf minuten in de lichtgewicht divisie.

Update 18 augustus om 14.00u: Co-main event tussen Esparza en Zhang

Carla Esparza gaat haar titel die ze eerder dit jaar won tegen Rose Namajunas voor het eerst proberen te verdedigen. De Amerikaan gaat het opnemen tegen ex-kampioene Weili Zhang tijdens het co-main event van UFC 280 in New York.
Esparza won haar laatste zes partijen en is bezig aan een fantastische comeback in de divisie die werd volmaakt met de winst van de titel tegen Rose Namajunas. Zhang won tijdens hetzelfde evenement waar Esparza de titel won op spectaculaire wijze van Joanna Jedrzejczyk en krijgt nu de kans om de titel die ze verloor tegen Rose Namajunas terug te winnen.

Update 16 augustus om 17.00u: Trizano en Choi vechten voor laatste kans

Een gevecht in de vedergewicht divisie tussen TUF 27 winnaar Mike Trizano en SeungWoo Choi is toegevoegd aan het UFC 281 evenement. Dat weten meerdere bronnen te melden aan Eurosport. Trizano won slechts een van zijn laatste vier partijen en is naarstig op zoek naar een goed resultaat in de UFC.
Trizano verloor in een Fight of the Night performance eerder dit jaar van Lucas Almeida. Choi verloor zijn laatste twee partijen en kwam recent te kort tegen Josh Culibao. Voor beide mannen een must-win partij op 12 november in New York.

Update 15 augustus om 22.00u: Reyes terug in de Octagon

Dominick Reyes keert voor het eerst sinds zijn verlies tegen huidig kampioen Jiri Prochazka terug in de Octagon. De licht-zwaargewicht vechter gaat het op 12 november opnemen tegen Ryan Spann.
Spann won zijn meest recente partij via submission van Ion Cutelaba en krijgt nu de kans om zichzelf de top-10 van de divisie in te vechten. Voor Reyes zal het een must-win moeten worden om nog te kunnen aanhaken bij de top van de divisie. Reyes verloor zijn laatste drie partijen en is hierdoor buiten de top-5 gevallen.

Update 11 augustus om 15.30u: Blanchfield treft McCann

De UFC heeft een belangrijke partij in de top-15 van de vlieggewicht divisie bij de vrouwen toegevoegd. De in de UFC nog ongeslagen Erin Blanchfield gaat het opnemen tegen de Liverpoolse Molly McCann. Beide vrouwen treffen elkaar in de Madison Square Garden Arena. Blanchfield is pas 23 jaar oud en een van de grootste talenten in het MMA voor vrouwen.
De Amerikaanse won tot dusver haar drie partijen in de UFC en wist haar meest recente partij te finishen via Guillotine Choke submission tegen JJ Aldrich. McCann won eveneens haar laatste drie partijen. De Engelse wist twee spectaculaire knockout overwinningen dit jaar te pakken in Londen tegen zowel Luana Carolina als Hannah Goldy.

Main Event: Adesanya vs. Pereira

Ongeslagen in het MMA op middengewicht

Hierdoor zal Adesanya erop gebrand zijn om zijn revanche te pakken. De Nieuw-Zeelander verdedigde zijn titel al vijfmaal en is in het middengewicht nog altijd ongeslagen in het MMA. Adesanya krijgt echter steeds meer kritiek van fans te voorduren omdat het vaker lijkt dat hij de gevechten safe uitvecht.

UFC 276 | Zakelijke Adesanya verslaat Cannonier

De Nieuw-Zeelander is technisch gezien een van de allerbeste kickboksers die zijn stijl ook in het MMA heeft kunnen implementeren. Adesanya heeft ook een goede takedown verdediging waardoor tegenstanders vaak zijn aangewezen om het staand tegen Adesanya op te nemen. Adesanya kan hierdoor zijn spelletje spelen en hierdoor de tegenstander weinig tot geen kans geven om hem te raken.

Versloeg Adesanya tweemaal in het kickboksen

De enige man die Adesanya ooit echt pijn wist te doen is Alex Pereira. De voormalig twee-divisie kampioen van GLORY Kickboxing wist tweemaal van Adesanya te winnen. De eerste keer via een close unanimous decision. Echter heeft iedereen het over die partij in 2017. Toen Pereira de Nieuw-Zeelander zwaar knockout sloeg. Het was de enige keer in de carrière van Adesanya dat hij gefinisht werd. Het enige probleem was echter dat Pereira pas in 2020 voorgoed de overstap naar het MMA maakte en tekende bij de LFA organisatie.

UFC 276 | Pereira slaat Strickland knockout in de eerste ronde

Pereira won daar een partij via knockout waarna de UFC hem met een 3-1 record contracteerde om in de Madison Square Garden Arena zijn debuut te maken. Na een moeilijke eerste ronde won Pereira via een flying knee knockout in de tweede ronde. Na vervolgens ook Bruno Silva te hebben verslagen werd Pereira een titelgevecht beloofd tegen Adesanya mits hij won van Sean Strickland. Via een vernietigende stoot sloeg Pereira de lichten uit bij Strickland en krijgen we deel 3 tussen Pereira en Adesanya. Echter ditmaal in een Octagon en in het MMA.

UFC 281

- Israel Adesanya vs. Alex Pereira
- Carla Esparza vs. Weili Zhang
- Dustin Poirier vs. Michael Chandler
- Dominick Reyes vs. Ryan Spann
- Dan Hooker vs. Claudio Puelles
- Erin Blanchfield vs. Molly McCann
- Brad Riddell vs. Renato Moicano
- Karolina Kowalkiewicz vs. Silvana Gomez Juarez
- Mike Trizano vs. Seung Woo Choi
- Matt Frevola vs. Ottman Azaitar
- Carlos Ulberg vs. Nicolae Negumereanu
- Andre Petroski vs. Wellington Turman
UFC
UFC Vegas 61 | Top 5 Meest Memorabele Momenten
GISTEREN OM 04:10
UFC
UFC Vegas 61 | Clash van stijlen in het voordeel beslist van Yan Xiaonan
02/10/2022 OM 02:59