Het voordeel voor de Nederlandse kijker van deze deal is dat de UFC de verplichting is aangegaan om minimaal een keer per jaar een evenement in Abu Dhabi te organiseren op 'primetime TV'. Doordat Abu Dhabi slechts twee uur voorloopt op de Nederlandse tijd zijn de tijden voor dit PPV evenement uiteraard zeer gunstig. De UFC is eveneens verplicht om minimaal een titelgevecht op dit evenement neer te zetten.
De Fight Night evenementen of eventuele andere PPV evenementen die de UFC in Abu Dhabi doet vallen niet onder deze deal. Hierdoor mag de organisatie voor die evenementen wel de Noord-Amerikaanse starttijd aanhouden.
UFC
UFC Vegas 59 | Memorabel evenement met tien finishes in tien partijen
07/08/2022 OM 12:50

Oezdemir vs. Krylov (5 augustus/15.00u)

Alsof de Abu Dhabi card nog niet goed genoeg gevuld was met toppartijen heeft de UFC een nieuwe licht-zwaargewicht partij toegevoegd aan het evenement.
Nikita Krylov die vorige maand nog Alexander Gustafsson knockout wist te slaan vroeg na afloop om een partij tegen Volkan Oezdemir. De UFC heeft gehoor gegeven aan die vraag. Beide vechters treffen elkaar op 22 oktober in Abu Dhabi.

Yan vs. O'Malley & Rodriguez vs. Lemos (21 juli/20.30u)

Voormalig kampioen Petr Yan keert terug in de Octagon tijdens UFC 280 in Abu Dhabi. De Rus gaat het opnemen tegen Sean O'Malley in het bantamgewicht.
Eveneens staat er ook in de strogewicht divisie bij de vrouwen een belangrijke partij op het programma tussen Marina Rodriguez en Amanda Lemos.

Dariush vs. Gamrot in contenderpartij (21 juli/03.00u)

ESPN maakte bekend dat de UFC een zeer interessante partij heeft toegevoegd in de lichtgewicht divisie. Beneil Dariush keert terug van een blessure.
De sterke grondvechter gaat het opnemen tegen het Poolse fenomeen Mateusz Gamrot. Gamrot won recent nog in een van de beste partijen van 2022 tegen Arman Tsarukyan. De winnaar van deze partij kan de top van de divisie gaan aanvallen.

Co-Main Event 19 juli/20.30u

Lees meer over Sterling vs. Dillashaw

Main Event 16 juli/20.30u

De UFC heeft het main event bekend gemaakt. Charles Oliveira gaat proberen zijn titel terug te winnen die hij op de weegschaal eerder dit jaar verloor. Oliveira gaat het opnemen tegen Islam Makhachev.
Het is een partij die al een tijdje verwacht werd, maar nu dus officieel is aangekondigd. Voor Makhachev wordt het zijn eerste kans op het winnen van de UFC titel.

De eerste partij die bekend is gemaakt (8 juli/22.30u)

In de weltergewicht divisie treft Belal Muhammad de ongeslagen Sean Brady. Muhammad is de nummer vijf gerankte vechter in de divisie en won zijn meest recente partij via unanimous decision tegen Vicente Luque. De Palestijnse-Amerikaan was via unanimous decision te sterk voor de Braziliaan.

Belal Muhammad treft Sean Brady tijdens UFC 281 in Abu Dhabi

Foto: Getty Images

Tegenstander Sean Brady staat negende gerankt en staat bekend als een absoluut toptalent. Brady verloor nog nooit en wist in zijn meest recente partij de sterke Michael Chiesa via unanimous decision te verslaan. De man uit Philadelphia krijgt nu de kans om zich in de top 5 te vechten van de weltergewicht divisie. Full Violence maakte de partij bekend. Inmiddels hebben beide vechters dit bevestigd.

Primetime in Nederland

De eerste twee Abu Dhabi evenementen die deel uit maakten van deze deal werden voorzien van een titelgevecht met de inmiddels met pensioen zijnde Khabib Nurmagomedov. De Dagestani verdedigde zijn titel met succes tegen zowel Dustin Poirier als Justin Gaethje. Vorig jaar had de UFC maar liefst twee titelgevechten op het evenement staan. Zo zette Jan Blachowicz zijn titel op het spel tegen Glover Teixeira. En stond de interim titel in de bantamgewicht divisie op het spel tussen Petr Yan en Cory Sandhagen.

Tijdens het meest recente UFC Abu Dhabi evenement poseerde UFC Hall of Famer Khabib Nurmagomedov met internet sensatie Hasbulla Magomedov

Foto: Getty Images

De evenementen die onder de Abu Dhabi deal vallen.
- UFC 242: Khabib vs. Poirier
- UFC 254: Khabib vs. Gaethje
- UFC 267: Blachowicz vs. Teixeira
- UFC 280: Oliveira vs. Makhachev

UFC 280

- Charles Oliveira vs. Islam Makhachev
- Aljamain Sterling vs. TJ Dillashaw
- Petr Yan vs. Sean O’Malley
- Katlyn Chookagian vs. Manon Fiorot
- Marina Rodriguez vs. Amanda Lemos
- Belal Muhammad vs. Sean Brady
- Beneil Dariush vs. Mateusz Gamrot
- Volkan Oezdemir vs. Nikita Krylov
- Zubaira Tukhugov vs. Lucas Almeida
- Makhmud Muradov vs. Caio Borralho
- Muhammad Mokaev vs. Malcolm Gordon
UFC
UFC Vegas 59 | Santos vs. Hill uitslagen
07/08/2022 OM 05:15
UFC
UFC Vegas 59 | Hill wint het main event via TKO in de vierde ronde
07/08/2022 OM 05:15