Update 23 november om 16.00u: Burns vecht voor eigen publiek

Gilbert Burns maakt voor het eerst sinds zijn Fight of the Year-kandidaat partij tegen Khamzat Chimaev zijn comeback in de Octagon. De Braziliaan gaat voor eigen publiek vechten tegen Neil Magny in de weltergewicht divisie.
UFC
UFC 282 | Laatste PPV-evenement van 2022 kijk je live op discovery+
13 UUR GELEDEN
Burns kampt al een tijdje met een gebrek aan tegenstanders die het tegen hem willen opnemen. Neil Magny vroeg om de partij tegen Burns na zijn knappe overwinning vorige maand tegen Daniel Rodriguez. Die wens gaat dus uitkomen voor de Amerikaan.

UFC Vegas 64 | Magny met een schitterende finish in de derde ronde

Update 19 oktober om 02.00u: Andrade treft Murphy in Rio de Janeiro

Jessica Andrade heeft toch besloten om wederom in het vlieggewicht te vechten. De voormalig strogewicht kampioene gaat het opnemen tegen Lauren Murphy. De Amerikaanse Murphy is de nummer drie in de divisie en zal haar plek moeten verdedigen tegen de nummer vier Andrade.
Murphy won haar meest recente partij tegen Miesha Tate. Andrade won van Amanda Lemos en zou vervolgens in Parijs vechten tegen Katlyn Chookagian, maar raakte geblesseerd. Nu treffen beide vrouwen elkaar op 21 januari.

Update 9 oktober om 17.00u: Walker vecht voor eigen publiek tegen Craig

Een interessante partij in de top-15 van de licht-zwaargewicht divisie is toegevoegd aan het evenement in Rio de Janeiro. AG Fight meldt dat Johnny Walker voor eigen publiek gaat proberen zijn plek in de top-10 terug te veroveren. Hiervoor zal hij moeten winnen van de Schot Paul Craig.

UFC 279 | Walker met de Rear Naked Choke in de eerste ronde

Craig leek op weg richting een plek in de top van de divisie, maar werd in juli van dit jaar gestuit door Volkan Oezdemir. Walker daarentegen wist zijn slechte streak recent te doorbreken door Ion Cutelaba snel te finishen. Kan Walker voor eigen publiek van Craig winnen?

Update 6 oktober om 14.30u: Legende Shogun in waarschijnlijk laatste partij

MMA-legende en publiekslieveling Mauricio 'Shogun' Rua vecht ook tijdens UFC 283 in Rio de Janeiro. De voormalig licht-zwaargewicht kampioen gaat de laatste partij van zijn contract vechten. Hij treft de Oekraïener Ihor Potieria. Potieria maakt voor de tweede maal zijn opwachting in de Octagon en wacht nog op zijn eerste overwinning.
Shogun daarentegen zou weleens voor de laatste keer actief kunnen zijn in de Octagon. De Braziliaan liet al vaker weten te willen stoppen en loopt zoals eerder al gezegd tegen het einde van zijn contract aan. Shogun hoopt nog een keer te kunnen knallen voor eigen publiek.

Figueiredo en Moreno schrijven historie met vierde titelgevecht

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno 4 vindt plaats op 21 januari in Rio de Janeiro

Foto: Getty Images

Eerder meldde journalist Rodrigo Del Campo al een mondelinge overeenkomst van beide vechters. Inmiddels zijn de contracten getekend.

UFC Paris | "Figueiredo in januari in Brazilië, ik ben er klaar voor" - Brandon Moreno

Rivaliteit

De rivaliteit tussen beide atleten begon in december 2020. Kampioen Figueiredo en uitdager Moreno vochten een zeer competitieve partij. Figueiredo kreeg na meerdere overtredingen een punt aftrek. Hierdoor eindigde de partij niet in een overwinning voor de Braziliaan, maar onbeslist. Hierdoor bleef Figueiredo de kampioen.

De eerste partij tussen Deiveson Figueiredo & Brandon Moreno eindigde in een draw

Foto: Getty Images

Wisseling van de wacht

Dit zat de UFC niet lekker waardoor de organisatie een half jaar later een rematch inplande tussen beide mannen. Moreno vocht heel sterk en wist Figueiredo in de derde ronde via Rear Naked Choke submission te finishen. Hierdoor leek de rivaliteit tussen beide mannen even op een laag pitje te komen.

Figueiredo draagt Moreno na zijn titelverlies tegen de Mexicaan

Foto: Getty Images

Revanche

Moreno zou vervolgens zijn titel verdedigen tegen Alexandre Pantoja, maar de Braziliaan was niet op tijd fit waardoor de UFC overschakelde na een derde partij tegen Figueiredo. Achter de schermen kreeg Moreno wel de zekerheid dat hij een vierde partij zou krijgen mocht hij niet winnen. In een zeer competitief gevecht won Figueiredo via unanimous decision de titel terug. En daarmee begon de ellende voor de UFC.

Tijdens de derde partij won Deiveson Figueiredo de titel terug van Brandon Moreno

Foto: Getty Images

Vierde partij afgedwongen

Figueiredo wilde niet meer tegen Moreno vechten. Hij beschuldigde het team van Moreno van racisme en vroeg om Kai-Kara France. De UFC daarentegen wilde die vierde partij inplannen. Figueiredo raakte vervolgens geblesseerd aan zijn hand waarna de UFC overstapte op plan B. Moreno vs. Kara-France voor de interim titel. Moreno won in de derde ronde via TKO en verzekerde zich van een vierde partij tegen Figueiredo die na de partij de Octagon inkwam en het gevecht aannam. Beide mannen hopen voor eens en altijd een einde te maken aan de rivaliteit op 21 januari 2023.

UFC 277 | Brandon Moreno finisht Kai Kara-France en is de interim kampioen

UFC 283

- Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno
- Gilbert Burns vs. Neil Magny
- Lauren Murphy vs. Jessica Andrade
- Shogun Rua vs. Ihor Potieria
- Paul Craig vs. Johnny Walker
- Shamil Abdurakhimov vs. Jailton Almeida
- Brad Tavares vs. Gregory Rodrigues
- Thiago Moises vs. Guram Kutateladze
- Ismael Bonfim vs. Terrance McKinney
- Gabriel Bonfim vs. Mounir Lazzez
- Warlley Alves vs. Nicolas Dalby
- Josiane Nunes vs. Zarah Fairn
UFC
UFC | De UFC maakt het schema van het eerste kwartaal van 2023 bekend
13 UUR GELEDEN
UFC
Column Stefan Struve: Soms is de oplossing (te) eenvoudig
GISTEREN OM 13:07