Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 287 | Alles wat je moet weten over UFC 287: Pereira vs. Adesanya 2

Marcel Dorff

Geupdate 28/01/2023 om 02:19 GMT+1

Dana White heeft via de sociale media kanalen van de UFC bekend gemaakt dat Alex Pereira op 8 april zijn titel gaat verdedigen in een rematch tegen Israel Adesanya. De middengewicht kampioen won de titel in november vorig jaar van de Nieuw-Zeelander. Eveneens is ook het co-main event tussen Gilbert Burns en Jorge Masvidal officieel bekend gemaakt door de UFC baas.

UFC 287 | Pereira vs. Adesanya 2 bekend gemaakt door Dana White

De locatie is tot op heden een vage aangelegenheid. Het UFC Australië account zette in een tweet dat het in Miami, Florida zou zijn. Echter gaf Dana White geen locatie en staat ook in de persberichten van de UFC op dit moment nog geen locatie voor het evenement.

Rematch of vierde partij

Is het een rematch of een vierde partij? De Pereira/Adesanya saga gaat verder op 8 april. Beide mannen vochten al tweemaal in het kickboksen. Beide keren was Alex Pereira de sterkste. Adesanya maakte voorgoed de overstap naar het MMA en was een dominante kampioen bij de UFC. Pereira kwam in november 2021 de UFC binnen met als doel Adesanya zijn titel af te pakken. Pereira slaagde een jaar later al daarin door Adesanya via TKO in de vijfde ronde te stoppen.
Pereira werd zodoende niet alleen de eerste vechter die Adesanya in het kickboksen finishte, maar ook in het MMA. Adesanya had zonder die finish echter op punten gewonnen. De UFC heeft nu de rematch ingepland vijf maanden later. Kan Pereira voor de tweede maal winnen in het MMA en zo een 4-0 stand pakken in vechtsporten tegen de Nieuw-Zeelander?
picture

UFC 281 | Pereira pakt Adesanya via TKO in de laatste ronde

Battle of Florida

Gilbert Burns won nog geen vijf dagen geleden in Brazilië van Neil Magny, maar heeft alweer een nieuwe partij te pakken. De Braziliaan die traint en woont in Florida gaat het opnemen tegen Jorge Masvidal. De Cubaanse-Amerikaan woont eveneens in Florida.
Masvidal kwam voor het laatst in actie in maart vorig jaar toen hij te kort kwam tegen voormalig beste vriend en huidige vijand Colby Covington. Voor Masvidal is het zaak om de partij tegen Burns te winnen. 'Gamebred' verloor zijn laatste drie partijen en verloor daarmee zijn top-10 ranking. De laatste overwinning van Masvidal dateert uit 2019 toen hij de BMF-titel wist te winnen tegen Nate Diaz.
picture

UFC 283 | Prachtige finish van Burns in de eerste ronde

Een interessante partij

Rosas Jr. kwam in de picture nadat hij vorig jaar als 17-jarige meedeed met de Dana White's Contender Series. De Mexicaan imponeerde met een unanimous decision overwinning en werd als jongste vechter ooit aan de UFC toegevoegd. Rosas Jr. die inmiddels achttien was bij zijn debuut in de UFC won in december van Jay Perrin in de eerste ronde via een Rear Naked Choke submission.
Tegenstander Christian Rodriguez kwam als invaller vorig jaar de UFC in. Hij verloor van Jonathan Pearce. Die partij was in het vedergewicht. Rodriguez vocht vervolgens op zijn normale bantamgewicht in zijn tweede UFC-partij tegen Josh Weems. Met een fantastische Anaconda Choke submission in de eerste ronde wist Rodriguez te winnen. Nu staan de twee talenten op 8 april tegenover elkaar.
picture

UFC 282 | Rosas Jr. is de jongste winnaar in de historie van de UFC

UFC 287

Main Card
- Alex Pereira vs. Israel Adesanya
- Gilbert Burns vs. Jorge Masvidal
- Kevin Holland vs. Santiago Ponzinibbio
- Raul Rosas Jr. vs. Christian Rodriguez
- Rob Font vs. Adrian Yanez
Preliminary Card
- Kelvin Gastelum vs. Chris Curtis
- Michelle Waterson vs. Luana Pinheiro
- Cynthia Calvillo vs. Loopy Godinez
- Gerald Meerschaert vs. Joe Pyfer
- Ignacio Bahamondes vs. Nikolas Motta
- Steve Garcia Jr. vs. Shayilan Nuerdanbieke
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie