Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 297 | Exclusief Sean Strickland: “Ik doe nooit drugs, maar…”

Danny den Os

Gepubliceerd 19/01/2024 om 16:47 GMT+1

Eurosport spreekt middengewicht kampioen Sean Strickland in een exclusief interview in aanloop naar UFC 297. De Amerikaan laat zich uit over zijn onthaal in Canada, verklapt het grootste geheim van zijn trainingskamp, omschrijft wat het voor hem betekent om kampioen te zijn en geeft ons de nieuwste update over zijn relatie met Dricus Du Plessis.

UFC 297 | Strickland vs. Du Plessis Promo

Heimwee

Het is geen geheim dat Sean Strickland geen fan is van Canada. Los van zijn uitspraken over de Canadese politiek, lag hij tijdens Media Day al snel overhoop met de lokale journalisten. Wel is hij blij met zijn onthaal en de mensen zijn tot nu toe aardig tegen hem. Toch vecht de Amerikaanse patriot liever op eigen grond.
picture

Sean Strickland is de UFC middengewicht kampioen

Foto: Getty Images

“Laat me gewoon in Amerika vechten. Ik heb hier een bloedhekel aan. Maar goed… wie betaalt, bepaalt. Dus als de UFC zegt dat ik in Canada moet vechten, dan vecht ik in Canada. Ik zie het eerder als een vloek dan een zegen dat ik kampioen ben. Ik heb al zo vaak aangekaart dat ik niet buiten Amerika wil vechten. Misschien luisteren ze na dit weekend een keer naar me.”

Niet onder de indruk

Naast het feit dat je wel eens de wereld over moet als kampioen, wordt je hele leven op zijn kop gezet. Tenminste… dat zou je denken. Volgens Strickland verandert er vrij weinig. Alleen dat er ineens een gouden UFC-belt in je kledingkast ligt.
picture

Sean Strickland wint tegen alle verwachtingen in de middengewicht titel

Foto: Getty Images

“Mijn leven is amper veranderd sinds ik kampioen ben. Ik heb alleen een decadente UFC-belt in mijn kast liggen. En mijn bereik is wat groter geworden. Maar onderaan de streep ben ik dezelfde gozer met dezelfde fans en dezelfde mensen om me heen. Het is niet dat ik nu ineens last krijg van hoogmoedswaanzin.”

Verslaafd

Door zijn trainingskamp moet Strickland weldegelijk veranderingen aanbrengen in zijn leven. Zo ook de omgang met zijn verslaving. Buiten zijn trainingskamp om, kan hij namelijk niet van koekjes afblijven. Dit lukt aardig, want Strickland loopt rond met een sicpack waar je u tegen zegt.
picture

Sean Strickland

Foto: Getty Images

“Ik zie er wat fitter uit omdat ik nu een volledig kamp achter de rug heb. Tenminste, ik gebruik nooit de term “kamp” omdat ik altijd train en spar. Het enige onderscheid dat ik maak tijdens een “trainingskamp” is dat ik van de koekjes af moet blijven. Ik ben een echt verslaafd. Ik heb nog nooit drugs gedaan, maar leg een koekje voor mijn neus en hij is weg.”

Grootste fan

Met deze informatie op zak, kunnen we het niet laten om de volgende keer als we op locatie werken een pak stroopwafels mee te nemen voor Strickland. Word vervolgd! Wat inmiddels ook vervolgd is, is de confrontatie tussen Strickland en zijn opponent Dricus Du Plessis tijdens UFC 296. De twee werden namelijk handenschuddend gespot in de UFC Embedded serie.
“De persoon Du Plessis ken ik niet, dus wat dat betreft kan ik niet zeggen of ik er respect voor heb. De vechter Du Plessis ken ik wel. Daar heb ik niets meer dan respect voor. Hij werkt zich in het zweet om de confrontatie met me aan te gaan. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Sterker nog. Als hij me weet te verslaan ben ik zijn grootste fan.”
picture

UFC 297: Strickland vs. Du Plessis

Foto: Getty Images

Gelukkig is de strijdbijl dus begraven tussen de twee. Alhoewel de twee nog wel met elkaar de Octagon in moeten natuurlijk. Strickland zelf denkt dat het gevecht zich op twee manieren kan ontwikkelen. Benieuwd hoe? Bekijk dan snel het hele interview!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie