Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 71 | Alles wat je moet weten over UFC Fight Night: Yan vs. Dvalishvili

Marcel Dorff

Geupdate 24/01/2023 om 19:45 GMT+1

Petr Yan zal na een zeer pijnlijk en discutabel verlies drie maanden geleden op 11 maart voor het eerst terugkeren in de Octagon. De ex-kampioen in het bantamgewicht gaat het opnemen tegen Merab Dvalishvili. De partij staat gepland in het Theater at the Virgin Hotels in Las Vegas. Het zijn de respectievelijk nummers twee en drie van de divisie.

UFC Vegas 53 | Romanov laat even zien wie de baas is

Update 24 januari om 19.30u: Volkov en Romanov strijden in het zwaargewicht

Alexander Volkov kwam vorig jaar tweemaal in actie. De ex-topcontender voor de titel verloor van Tom Aspinall, maar wist in juni vorig jaar knap te herstellen met een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Jairzinho Rozenstruik. De Rus krijgt van de UFC echter geen stap omhoog in de divisie, maar moet opnieuw zijn plek in de rankings verdedigen.
De talentvolle en nummer dertien gerankte Alexandr Romanov krijgt een nieuwe kans om de top-10 van het zwaargewicht binnen te komen. De sterke Moldaviër won sinds 2020 vijf partijen op rij in de UFC, maar verslikte zich in zijn meest recente gevecht tegen Marcin Tybura. Romanov krijgt van de UFC nu een nieuwe kans om zich te bewijzen tegen iemand van het kaliber Volkov.
picture

UFC Vegas 56 | Volkov verslaat Rozenstruik via TKO in de eerste ronde

In dubio

De winnaar van het gevecht blijft zich in een rare positie vinden in de divisie. Dit komt omdat Aljamain Sterling de huidige kampioen is. Petr Yan verloor officieel tweemaal van de Amerikaan. Yan verloor zijn titel in 2021 aan Sterling via diskwalificatie en verloor vorig jaar de rematch via split decision. Yan verloor vervolgens in oktober vorig jaar ook op controversiële wijze van Sean O'Malley via split decision en moet nu zijn tweede plek in de divisie gaan verdedigen.
De vraag is of Yan aanspraak maakt op een titelgevecht zolang Sterling kampioen is. Diezelfde vraag kun je ook stellen bij Merab Dvalishvili. De cardiokoning van de bantamgewicht divisie won acht partijen op rij. De Georgiër won van onder meer Marlon Moraes en MMA-legende Jose Aldo. Dvalishvili is echter de vaste trainingspartner van Aljamain Sterling en wil onder geen beding tegen zijn maatje vechten. Ook niet voor een titel. Het is een belangrijke partij in de divisie. De vraag is alleen in hoeverre de topcontenders aanspraak kunnen en willen maken op een titelgevecht bij winst.
picture

UFC 278 | Dvalishvili pakt grootste overwinning uit zijn loopbaan

UFC Vegas 71 op 11 maart

- Petr Yan vs. Merab Dvalishvili
- Alexander Volkov vs. Alexandr Romanov
- Said Nurmagomedov vs. Jonathan Martinez
- Raphael Assunção vs. Kyler Phillips
- Tyson Nam vs. Bruno Silva
- Mario Bautista vs. Guido Cannetti
- JJ Aldrich vs. Ariane Lipski
- Sedriques Dumas vs. Abu Azaitar
- Lukasz Brzeski vs. Karl Williams
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie