Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Austin | “Ik wil blijven doorgroeien in het weltergewicht” – Kevin Holland

Marcel Dorff

Gepubliceerd 17/06/2022 om 02:40 GMT+2

Bekijk een interview met UFC weltergewicht Kevin Holland. Holland gaat het tijdens UFC Austin opnemen tegen Tim Means. UFC op Eurosport-producer Dennis Kornman interviewde de Holland en vroeg hem onder meer naar zijn voorbereiding en of hij met een achternaam als 'Holland' wel eens Nederland had bezocht.

UFC Austin | “Ik wil blijven doorgroeien in het weltergewicht” – Kevin Holland

Bully Beatdown

Kevin Holland staat erom bekend dat hij altijd ‘keyboard warriors’ uitnodigd om naar zijn gym te komen. Holland laat weten dat er recent minder ‘aanmeldingen’ zijn geweest zodat er geen ‘bully beatdown’ meer heeft plaatsgevonden.
picture

Tweede partij voor Kevin Holland in de weltergewicht divisie

Foto: Getty Images

Tegenstander Tim Means is een veteraan en een goede complete vechter volgens Holland. De Amerikaan kijkt ernaar uit om zijn technieken te laten zien tegen Means en hem te verslaan.

Taaie tegenstander

Holland weet dat Means een zeer taaie vechter is die moeilijk te finishen is. Holland heeft geen problemen ermee om drie ronden te vechten en een decision te winnen. Hij is nog altijd aan het wennen aan de nieuwe divisie dus meer tijd om te vechten is altijd meegenomen.
Al zegt hij ook geen nee tegen een partij in het middengewicht. Holland wil gewoon vechten. Een gevecht is een gevecht. Tegen wie dan ook. Zolang ik de Octagon uitloop als winnaar ben ik tevreden zegt Holland.

Weltergewicht

Weltergewicht past qua frame veel beter dan Holland. Het was de verstandige keuze om te maken. Echter heeft Holland nooit gezegd dat hij slim was. Vechten is alles wat hem boeit.

Vier uur van woning

Austin is vier uur van zijn huis in Fort Worth. Voor Holland voelt het als een thuisgevecht. Na afloop reist hij nog naar Houston om vervolgens weer terug te keren in Fort Worth. Holland verwacht veel support al boeit het hem niet waar hij vecht. Het heeft geen invloed op het resultaat.
picture

Succesvol weltergewicht debuut voor Kevin Holland tijdens UFC 272

Foto: Getty Images

Holland zegt dat hij geen antwoorden kan geven op vragen waaraan hij werkt. Hij werkt altijd hard en dat gaan we zien tegen Tim Means.

Holland in Holland?

Kevin Holland is nog nooit in ‘Holland’ geweest. Holland houdt totaal niet van andere plaatsen bezoek en is het liefst in de Verenigde Staten.

Waar kijk je UFC Austin?

De previewshow begint zondagochtend 19 juni om 00.00u op discovery+ en wordt gepresenteerd door Nesim El Ahmadi. Vaste analist Marloes Coenen is eveneens van de partij. Om 01.00u is het tijd voor de main card eveneens op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie