Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Columbus | Zwaar geschut ingezet bij partij tussen Alexey Oleynik en Ilir Latifi

Marcel Dorff

Gepubliceerd 04/02/2022 om 16:28 GMT+1

De UFC heeft een zwaargewicht partij toegevoegd aan het UFC Columbus evenement op 26 maart. De Rus Alexey Oleynik treft Ilir Latifi in de Octagon. Beide vechters zijn voormalig teamgenoten bij American Top Team. Latifi traint inmiddels niet meer bij de gym in Coconut Creek, Florida.

77ste MMA partij voor Alexey Oleynik tijdens UFC Columbus

Foto: Getty Images

Op 26 maart is de Nationwide Arena te Columbus het decor voor deze UFC Fight Night. Het gaat het eerste Fight Night evenement in de Verenigde Staten worden sinds het begin van de corona pandemie mét publiek. BJPenn.com meldde de partij, wij kunnen bevestigen dat de partij inderdaad officieel getekend is.

Oleynik gaat zijn 77ste MMA partij vechten

Alexey Oleynik is een van de meest ervaren vechters in de UFC zwaargewicht divisie. De Rus die eveneens een Oekraïens paspoort heeft werd in 2014 door de UFC gecontracteerd. Oleynik had destijds al in meer dan 60 MMA partijen gevochten. Oleynik zou een standvastige speler worden in de zwaargewicht divisie. De Rus heeft met zijn Ezekiel Choke submission een specialiteit die niet veel tegenstanders beheersen.
In de UFC wist Oleynik onder meer te winnen van Travis Browne, Mark Hunt en voormalig kampioen Fabricio Werdum. De echte sleutelpartijen tegen de top van de divisie wist Oleynik niet te winnen. De Rus zit in zijn slechtste UFC periode sportief gezien. Hij verloor zijn laatste drie partijen. De laatste overwinning van Oleynik dateert uit 2020.
picture

Latifi gaat voor tweede zwaargewicht overwinning op 26 maart tijdens UFC Columbus

Foto: Getty Images

Latifi maakte in 2013 zijn UFC debuut tegen Gegard Mousasi

Tegenstander Ilir Latifi kwam de UFC binnen op short notice in 2013. Hij verving zijn teamgenoot Alexander Gustafsson tegen Gegard Mousasi. Latifi verloor dan weliswaar van Mousasi. Hij had echter wel een contract bij de UFC in zijn zak. In vijf jaar tijd wist Latifi zeven maal te winnen in de UFC. De Albanese Zweed verloor echter de partijen tegen topcontenders als Jan Blachowicz, Corey Anderson en Ryan Bader. Nadat ook werd verloren van Volkan Oezdemir hield Latifi het voor gezien in de licht-zwaargewicht divisie en stapte hij over naar de zwaargewichten.
In 2020 verloor Latifi zijn debuut in de nieuwe divisie door via een zeer controversiële unanimous decision te verliezen van topcontender Derrick Lewis. Deze partij vond plaats in de thuisstad van Lewis. Latifi wist tijdens zijn meest recente partij wel te winnen. Ditmaal was hij aan de goede kant van de score. Tanner Boser werd via split decision verslagen. Nu wacht voormalig teamgenoot Oleynik.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

UFC Columbus
Askar Askarov vs. Kai Kara-France
Matt Brown vs. Bryan Barberena
Michelle Waterson vs. Amanda Ribas
Nate Landwehr vs. Lerone Murphy
Joanne Wood vs. Alexa Grasso

Alexey Oleynik vs. Ilir Latifi
Neil Magny vs. Max Griffin
Marc Diakiese vs. Viacheslav Borshchev
Tucker Lutz vs. Seung Woo Choi
Sara McMann vs. Karol Rosa
Montel Jackson vs. Danaa Batgerel
Matheus Nicolau vs. David Dvorak
Luis Saldana vs. Bruno Souza
Aliaskhab Khizriev vs. Abus Magomedov
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie