Update 18 augustus om 22.00u: Rozenstruik treft Daukaus

Jairzinho Rozenstruik maakte zojuist bekend dat hij op dit evenement zijn comeback in de Octagon zal maken. De Surinamer verloor zijn laatste twee gevechten en zal gebrand zijn op een overwinning.
UFC
UFC 278 | De langverwachte rematch tussen kampioen Usman en Edwards + meer zie je live op discovery+
4 UUR GELEDEN
Tegenstander is de Amerikaan Chris Daukaus. Voor Daukaus geldt hetzelfde. De Amerikaan verloor zijn laatste twee gevechten en zal ook moeten winnen om relevant te blijven in de zwaargewicht divisie.

BJJ specialiste

Dern staat bekend om haar sterke BJJ game. De Amerikaans-Braziliaanse wist veel BJJ toernooien te winnen. Ze is de dochter van 6th degree black belt Wellington “Megaton” Dias. Dern vocht tot dusver negen keer binnen de UFC. Liefst zevenmaal ging ze er met de overwinning vandoor. Onder meer Nina Nunes en Virna Jandiroba delfden het onderspit.

Mackenzie Dern met haar vader Wellington Dias

Foto: Getty Images

Dern verloor vervolgens haar eerste main event gevecht tegen landgenote Marina Rodriguez. Hierdoor wist Rodriguez de top van de divisie binnen te komen en Dern moest even een pas op de plaats maken. Echter wist ze in haar meest recente partij te winnen van Tecia Torres via split decision waardoor ze haar plek in de top-5 van de divisie verstevigde.

Stand-Up Fury

Yan Xiaonan is in tegenstelling tot Dern een minder opvallende vechtster. De Chinese kwam als grote onbekende in 2017 de UFC binnen. Xiaonan is een een echte striker en daarmee een totale tegenpool van Dern. Xiaonan werkte zich op in de top-15 van de divisie. Echter pas na overwinningen tegen voormalig titeluitdaagsters Claudia Gadelha en Karolina Kowalkiewicz werd ze echt bekend bij het grote publiek.

Yan Xiaonan vecht haar eerste UFC main event

Foto: Getty Images

Het leverde Xiaonan een contender partij op tegen huidig kampioene Carla Esparza. Xiaonan had geen antwoord op de groundgame van Esparza en verloor via TKO in de tweede ronde. In haar meest recente partij werd vervolgens nipt verloren van Marina Rodriguez. Xiaonan zal moeten winnen van Dern om aansluiting te houden met de top van de divisie.

De overige partijen

- Mackenzie Dern vs. Yan Xiaonan
- Jairzinho Rozenstruik vs. Chris Daukaus
- Cody Garbrandt vs. Rani Yahya
- Brendan Allen vs. Krzysztof Jotko
- Randy Brown vs. Francisco Trinaldo
- Raoni Barcelos vs. Trevin Jones
- Randy Costa vs. Guido Cannetti
- John Castañeda vs. Daniel Santos
- Tabatha Ricci vs. Cheyanne Vlismas
- Jesse Ronson vs. TBA
- Julija Stoliarenko vs. Chelsea Chandler
UFC
UFC 278 | "Ik wil mezelf bewijzen puur en alleen voor mezelf en voor niemand anders" - Luke Rockhold
GISTEREN OM 01:18
UFC
DWCS | Alle winnaars ontvangen van Dana White een UFC contract
17/08/2022 OM 02:54