Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC | Frey treft Demopoulos op 25 juni in het strogewicht

Marcel Dorff

Gepubliceerd 26/03/2022 om 01:02 GMT+1

Jinh Yu Frey gaat op 25 juni proberen haar derde achtereenvolgende UFC partij te winnen. De voormalig Invicta FC kampioene gaat het opnemen tegen voormalig LFA kampioene Vanessa Demopoulos in de strogewicht divisie.

Jinh Yu Frey vecht op 25 juni

Foto: Getty Images

Meerdere bronnen melden het nieuws aan Eurosport. Het is op dit moment nog onbekend waar het evenement zal plaatsvinden.
Frey werd als Invicta FC atoomgewicht kampioene in 2020 binnengehaald door de UFC. Omdat de UFC geen atoomgewicht divisie heeft moest Frey naar de strogewicht divisie. Frey had moeite met de overstap van divisie en verloor haar eerste twee UFC partjen. Echter wist ze vervolgens wel te winnen van Gloria de Paula en Ashley Yoder waardoor ze nu zal gaan voor haar derde UFC overwinning op rij.

Is een overwinning genoeg voor een plek in de rankings?

Demopoulos kwam over van LFA. Demopoulos probeerde eerder al via de DWCS de UFC binnen te komen, maar faalde in die opzet. Uiteindelijk maakte Demopoulos in de zomer van 2021 alsnog de overstap van de UFC. Haar debuut verloor ze in een hogere gewichtsklasse. Echter liet ze in januari van dit jaar zien dat strogewicht duidelijk haar gewichtsklasse is. Met een uitstekende comeback overwinning via Armbar submission in de eerste ronde won Demopoulos haar gevecht. Nu mag ze gaan proberen ook haar tweede UFC overwinning te pakken.
picture

Vanessa Demopoulos gaat voor haar tweede UFC overwinning op 25 juni

Foto: Getty Images

UFC op 25 juni
- Tim Elliott vs. Amir Albazi
- Jinh Yu Frey vs. Vanessa Demopoulos
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie