Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC | UFC-vechter Andre Lima laat bijtwond van Igor Severino tatoeëren en ontvangt ‘Bite of the Night’ bonus van $50.000

Danny den Os

Geupdate 24/03/2024 om 14:42 GMT+1

Andre Lima heeft een achtbaanrit van een UFC-debuut achter de rug. De ongeslagen Braziliaan werd gebeten door opponent Igor Severino en kreeg zodoende de winst. Severino werd gediskwalificeerd en kreeg een persoonlijke boodschap van een woedende UFC-president Dana White. Slachtoffer Lima kon er wel om lachen en liet direct de afdruk tatoeëren. Dit leverde hem uit uiteindelijk $25.000 extra op.

UFC Vegas 89 | Bijtende Severino ontslagen door Dana White

Lotgenoten

Afgelopen nacht debuteerden zowel Igor Severino als Andre Lima op de prelims van UFC Vegas 89. Beide Brazilianen verdienden hun contract via Dana White’s Contender Series en hadden in aanloop naar dit gevecht dus eigenlijk best het een en ander gemeen. In de Octagon was hier daarentegen weinig van terug te zien.
picture

UFC-president Dana White en poseert voor zijn Contender Series

Foto: Getty Images

Commotie

In de tweede ronde ontstond er namelijk een hoop controversie. Scheidsrechter Chris Tognoni legde het gevecht stil na een claim dat er gebeten zou zijn. Even later bleek dat de claim ook werkelijkheid was en stopte Tognoni het gevecht. Dit leverde veel vraagtekens op bij de commentatoren van dienst, die zich afvroegen of er niet te snel een onomkeerbare beslissing werd genomen. Toen de cameraman de bijtafdruk in beeld bracht werden al deze twijfels weggenomen.

Vereeuwigde wond

De gebeten hond Lima leek het allemaal niet zo erg te vinden. Hij kreeg namelijk na anderhalve ronde in zijn UFC-debuut een overwinning toegerekend en wist niet hoe snel hij zich naar de dichtstbijzijnde tattooshop moest manoeuvreren om deze merkwaardige avond te vereeuwigen. Doordat de afdruk nog vers was, kon hij netjes overgetrokken worden en werden de woorden “I got f****** bit Bonus’ toegevoegd.

Kassa!

Deze woorden kwamen niet uit het niets. Dana White was namelijk van plan om Lima te compenseren met $25.000 voor de bizarre actie van zijn tegenstander. Toen hij zag dat de Braziliaan de wond had laten tatoeëren deed hij daar zelfs een schepje bovenop. “Ik wilde hem $25.000 geven. Nu geef ik hem $50.000. Dit is TOP”, aldus White.

Ontslagen

Voor dader Severino liep de avond minder leuk af. Zijn honger in zijn debuut werd afgestraft met een vertrek uit de organisatie. Hierdoor heeft zijn UFC-carrière anderhalve ronde geduurd. Dana White was allesbehalve onder de indruk van de actie die zijn promotie mogelijk in een kwaad daglicht zet en liet achteraf het volgende weten: “Er zijn genoeg opties om een einde te maken aan een gevecht waarin je gefrustreerd bent. Het slechtste wat je kunt doen is je tegenstander bijten. Nu word je de laan uit gestuurd en ontloop je de grootste kans van je leven”
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie