Het gevecht staat gepland tijdens UFC Vegas 51 in het UFC APEX te Las Vegas. Het management van Leavitt meldde het gevecht.

Leavitt won zijn UFC debuut binnen 22 seconden

UFC
UFC Vegas 55 | Oud-kampioene Holm treft Vieira in belangrijke top 5 partij (Preview)
GISTEREN OM 01:43
Jordan Leavitt, door zijn lenigheid ook wel "The Monkey God" genoemd, maakte in 2017 zijn professionele MMA debuut. Leavitt baande zich een weg door het regionale circuit met een record van 5-0 om vervolgens in 2020 bij de LFA organisatie te tekenen. Tijdens zijn LFA debuut won hij via Anaconda Choke submission in de tweede ronde van Leivon Lewis. Hiermee trok hij de aandacht van de UFC die Leavitt uitnodigde voor het vierde seizoen van de DWCS. Leavitt imponeerde met een Arm-Triangle Choke submission tegen Luke Flores en werd getekend door de UFC.
Tijdens zijn debuut vier maanden later versloeg hij MMA veteraan Matt Wiman via een Slam KO binnen 22 seconden. Leavitt kreeg uiteraard de performance of the night bonus van 50.000 dollar voor deze overwinning. Leavitt liep uiteindelijk in de zomer van 2021 tegen zijn eerste verliespartij aan. De Peruaan Claudio Puelles was via unanimous decision te sterk. Uiteindelijk wist Leavitt in zijn meest recente partij weer de stijgende lijn te pakken. Met een Inverted Triangle Choke submission in de tweede ronde werd Matt Sayles verslagen. Nu wacht Victor Martinez.

Martinez won zeven gevechten op rij

Martinez begon in 2011 zijn carrière met twee verliespartijen. Echter wist hij zich in de regionale shows in de Verenigde Staten zich op te werken naar een record van zes overwinningen en vier verliespartijen. Opvallend is dat hij verloor van Luke Flores, de man die werd verslagen door tegenstander Jordan Leavitt. Martinez verloor na 2017 echter geen partijen meer. De Amerikaan wist onder meer de Fury FC titel binnen te slepen. En met een winstreak van zes partijen en inmiddels dus een 12-4 record kreeg Martinez de kans om het tijdens het vijfde seizoen van de DWCS op te nemen tegen Jacob Rosales. Martinez won het gevecht via unanimous decision en verdiende daarmee een UFC contract.

Victor Martinez zet winstreak van zeven partijen op het spel tijdens UFC debuut op 16 april tegen Jordan Leavitt

Foto: Getty Images

UFC Vegas 51
Vicente Luque vs. Belal Muhammad
Uriah Hall vs. Andre Muniz
Lina Länsberg vs. Pannie Kianzad
Elizeu Zaleski Dos Santos vs. Mounir Lazzez
Miguel Baeza vs. TBA
Drakkar Klose vs. Brandon Jenkins
Mayra Bueno Silva vs. Wu Yanan
Melsik Baghdasaryan vs. TJ Laramie
Chris Barnett vs. Martin Buday
Jordan Leavitt vs. Victor Martinez
Jesse Ronson vs. Rafa Garcia
Caio Borralho vs. Gadzhi Omargadzhiev
UFC
UFC | Ogden treft ongeslagen Zellhuber tijdens Fight Night op 10 september
GISTEREN OM 19:32
UFC
Column Stefan Struve: Aleksandar Rakić had nooit moeten vechten
GISTEREN OM 14:04