Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 53 | "Ik wil hem pijn doen" - Marlon Vera

Marcel Dorff

Gepubliceerd 29/04/2022 om 13:35 GMT+2

Bekijk een interview met UFC bantamgewicht contender Marlon 'Chito' Vera. De Ecuadoriaan treft tijdens UFC Vegas 53 de Amerikaan Rob Font tijdens het main event. UFC op Eurosport-producer Dennis Kornman interviewde Vera en vroeg hem naar zijn voorbereiding op de partij tegen Font. Ook kwam de achtergrond van zijn bijnaam ter sprake.

UFC Vegas 53 | "Ik wil hem pijn doen" - Marlon Vera

Belangrijke partij

Vera ziet zijn eerste main event in de UFC als een grote kans om te laten zien wat hij waard is. Vera weet dat zijn tegenstander sterk is en allround, maar is overtuigd van zichzelf. Persoonlijk ziet hij een voordeel in een vijf ronde partij zodat hij meer tijd heeft om zijn technieken te laten zien.
picture

Marlon Vera met zijn familie & team

Foto: Getty Images

Eerste keer vijf ronden in de UFC

Font is waarschijnlijk de fysiek sterkere vechter, maar hij moet volgens Vera ook meer gewicht verliezen om de bantamgewicht limiet te halen. En dat kan in een vijf ronden partij nogal eens een nadeel zijn. Vera is ervan overtuigd dat hij Font kan finishen wanneer hij zijn niveau weet te halen.
De Ecuadoriaan is blij met de ervaring die hij heeft in de UFC en is er ook van overtuigd dat hem dit zal helpen in de partij tegen Font. Vera laat weten dat hij in zijn prime komt en een titelgevecht in de nabije toekomst nastreeft.

The Ultimate Fighter

Vera deed jaren geleden mee aan The Ultimate Fighter. Destijds was hij twintig en heeft hij veel geleerd. Het heeft hem mede gevormd tot de vechter die hij nu is.
picture

Marlon Vera tijdens The Ultimate Fighter als lid van Team Werdum

Foto: Getty Images

Met een overwinning op Font ziet Vera zichzelf kans maken op een eventueel titelgevecht. Echter zal hij eerst de Amerikaan moeten verslaan.

Achtergrond

Vera is trots op zijn muurschildering in zijn thuisstad in Ecuador. Eveneens is hij ook blij met de bijnaam Chito die hij van zijn moeder al kreeg toen hij nog een kleine jongen was.

Waar kijk je UFC Vegas 53?

Wil je de partij van Vera tegen Font niet missen? Sluit dan een abonnement af op discovery+. Alle Main Card gevechten (inclusief PPV’s) kun je hier bekijken. Mis ook niet de preview show met Nesim El Ahmadi & Marloes Coenen. Deze zal te zien zijn op Eurosport vanaf 00:00u zondagochtend. Een uur later schakelen we over naar de main card op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie