Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 85 | EXCLUSIEF INTERVIEW - RENATO MOICANO: “Drew Dober en ik zijn een recept voor Fight of the Night”

Danny den Os

Geupdate 02/02/2024 om 02:50 GMT+1

Na ruim een jaar lang afwezigheid, keert Renato Moicano aankomend weekend weer terug in de Octagon. In een exclusief interview met Eurosport is de Braziliaan open over zijn terugkeer, het verschil tussen de UFC Apex en een bomvol stadion, zijn verwachtingen van het gevecht met Drew Dober en werpt hij alvast een blik op de toekomst.

UFC Vegas 85 | Dolidze vs. Imavov Promo

Gemengde gevoelens

Het herstel van een knieoperatie hield Renato Moicano heel 2023 aan de kant. Vervelend, aangezien de Braziliaan een prima 2022 beleefde en graag van het momentum gebruik had gemaakt. Moicano nam deel aan drie PPV’s. Hij won tijdens UFC 271 van Alexander Hernandez, moest zijn meerdere erkennen in Rafael Dos Anjos tijdens UFC 272 en sloot het jaar af op UFC 281 met een overwinning op Brad Riddell.
picture

UFC 281 | Moicano finisht Riddell via Rear Naked Choke in de eerste ronde

“Voor mij was 2022 een fantastisch jaar. Ik sloot het goed af tijdens UFC 281 en werd beloond met een main event tegen Arman Tsarukyan. Helaas raakte ik toen geblesseerd. Maar goed, dat hoort er nou eenmaal bij. Ik probeer er ook niet te veel over na te denken want dan blijf je hangen in het verleden. Het is tijd om het momentum terug te pakken. Zaterdag begin ik daar mee met een overwinning op Drew Dober”

Fight of the Night?

picture

Drew Dober

Foto: Eurosport

Win, lose or draw; het belooft zaterdag een gevecht te worden waar de vonken van afvliegen. Drew Dober staat namelijk bekend als knock-out kanon. Hij liet 20 van zijn 27 overwinningen buiten de handen van de juryleden en sloeg 14 opponenten het licht uit de ogen. Als je dit combineert met Moicano, wie zijn laatste vijf overwinningen behaalde via Rear Naked Choke, moet je haast wel een recept voor succes hebben.
“Echte UFC-fans weten waar ze aan toe zijn aankomend weekend. Als je naar mijn laatste gevechten hebt gekeken weet je dat ik nooit, maar dan ook nooit op zal geven. Datzelfde geldt voor Dober. Oftewel, gegarandeerd een Fight of the Night! Alhoewel ik er wel op mik om het voor de derde ronde te beslissen”

Apex vs. PPV

Na drie Pay Per Views zal het vast even wennen zijn voor Renato Moicano. Hij vecht voor het eerst sinds juni 2021 in de UFC Apex. Een plek waar hij het liefst niet komt. Hoewel de vechter van American Top Team blij is dat hij weer in de UFC mag uitkomen, ziet hij toch grote verschillen tussen de Apex en een vol stadion.
“Het is gewoon anders in de Apex. Mijn laatste gevecht was in Madison Square Garden. De energie die je in zo’n stadion voelt is gewoon zo ontzettend anders. Ik ben goudeerlijk wanneer ik zeg dat ik niet zo’n fan ben van de Apex. Als fan van de sport althans. Als vechter heb je er maar mee te dealen. Maar ik merk gewoon dat er tijdens een PPV meer emoties loskomen dan in de Apex. Ik hoop dat ik na dit gevecht in actie mag komen op een PPV in São Paulo”
picture

UFC Austin | Grootse overwinning voor Tsarukyan tegen Dariush

Moicano sluit het interview af met een opmerkelijke voorspelling voor UFC 300. Teamgenoot Arman Tsarukyan neemt het dan op tegen landgenoot Charles Oliveira. Bekijk het volledige interview om erachter te komen welke kant Moicano kiest! In de nacht van zaterdag op zondag komt de Braziliaan live en exclusief in actie op discovery+. De Main Card start om 01:00 uur.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie