Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 91 | De Glazen Bol: wat nu voor winnaars Perez, Guskov & Silva

Marcel Dorff

Geupdate 29/04/2024 om 15:06 GMT+2

In de glazen bol kijken we na ieder evenement wat we kunnen verwachten in de toekomst voor drie vechters die succesvol waren tijdens het meest recente evenement. Tijdens UFC Vegas 91 wonnen Alex Perez, Bogdan Guskov & Karine Silva hun partijen. Tegen wie zien we deze drie atleten in de toekomst strijden in de Octagon? Bekijk onze glazen bol.

UFC Vegas 91 De Glazen Bol

Foto: Getty Images

Alex Perez

Als iemand een overwinning nodig had om relevant te blijven in de top 10 van het vlieggewicht dan was het Alex Perez. De Amerikaan kampte de afgelopen jaren met blessures, gezondheidsproblemen en verloor zijn laatste drie partijen. Perez nam het gevecht tegen Matheus Nicolau met slechts drie weken voorbereiding aan en vocht een hele sterke partij. In de tweede ronde sloeg hij Nicolau knock-out. Perez die achtste staat in de divisie kan hierdoor eindelijk weer omhoog kijken.
picture

UFC Vegas 91 | Perez slaat Nicolau knock-out en doorbreekt slechte reeks

Voor Perez zijn er meerdere mogelijkheden aanwezig. De Amerikaan vocht nog niet tegen mannen als Manel Kape, Kai Kara-France en Amir Albazi die boven hem staan. Het kan echter ook goed zijn dat de UFC hem alsnog laat vechten tegen Tagir Ulanbekov. Ulanbekov staat net buiten de top 10, maar Perez stond eigenlijk tegen hem ingepland voor 15 juni. Perez nam echter de invalpartij aan tegen Nicolau waardoor Ulanbekov geen tegenstander meer had. De UFC zou die partij opnieuw kunnen inplannen, maar misschien heeft Perez met zijn overwinning op Nicolau wel recht op een hoger gerankte tegenstander. De tijd zal het leren.

Bogdan Guskov

De Oezbeek Bogdan Guskov wist met een overtuigende knock-out overwinning op Ryan Spann zijn tweede overwinning in de UFC te pakken en gaat deze week de rankings inkomen van het licht-zwaargewicht. Ondanks een moeilijke eerste ronde wist hij Spann in de tweede ronde met een mooie combinatie en ground and pound te finishen. Voor Guskov zijn er veel mogelijkheden in de top 15 van de divisie. De Oezbeek vocht alleen nog tegen Volkan Oezdemir tijdens zijn debuut. Die partij verloor hij.
picture

UFC Vegas 91 | Guskov vecht zich de rankings in met knock-out overwinning op Spann

Een erg voor de hand liggende partij zou een gevecht met Johnny Walker zijn. Echter lijkt dit niet tot de mogelijkheden te behoren omdat broer Valter de vaste trainingspartner is van Guskov en hij daarom ook regelmatig met Johnny traint. Hierdoor wordt Nikita Krylov een hele interessante optie voor Guskov. Krylov staat al een tijdje stil in de divisie en is als een van de weinigen op dit moment nog niet geboekt. Het zou een perfecte partij kunnen zijn om als co-main event op een Fight Night in te boeken.

Karine Silva

Met haar vierde overwinning op rij in de UFC lijkt Karine Silva op weg naar de top 10 van het vlieggewicht. De Braziliaanse won van landgenote Ariane Da Silva (voormalig Lipski) via unanimous decision. Deze keer geen submission in de eerste ronde, maar wel een overtuigende overwinning voor ‘Killer Karine’. Silva heeft genoeg opties om tegen te vechten in de divisie.
picture

UFC Vegas 91 | Silva verslaat Da Silva en pakt vierde overwinning in de UFC

Een zeer interessante partij zou een gevecht zijn tegen Katlyn Cerminara. De Amerikaanse staat op de zevende plek in de divisie en is bezig aan een vrije val. De voormalig titeluitdaagster en #1 contender verloor haar laatste twee partijen en zal nu tegen iemand onder haar moeten vechten. Voor Cerminara is het een kans om aan te tonen dat ze nog altijd in de top 10 van de divisie hoort. Voor Silva is het een goed meetpunt om te zien waar ze staat in de divisie.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie