Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 91 | Exclusief: “Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid sinds vorig jaar” - Ariane Lipski

Marcel Dorff

Geupdate 25/04/2024 om 16:35 GMT+2

Ariane Lipski staat dit weekend tegenover landgenote Karine Silva in de UFC APEX in het vlieggewicht. UFC op Eurosport-redacteur Marcel Dorff sprak met ‘The Queen of Violence’ en vroeg haar onder meer naar haar sterke winstreeks die ze vorig jaar opbouwde, haar aankomende gevecht tegen Silva en haar gedachten over de vier beste Braziliaanse vechters aller tijden.

UFC Vegas 91 | Ariana Lipski Exclusive

Foto: Eurosport

Vlucht

Lipski komt uit Curitiba in Brazilië, maar traint inmiddels bij American Top Team in Coconut Creek, Florida. Op de vraag of ze een goede voorbereiding heeft gehad en een goede vlucht heeft gehad antwoord ze duidelijk.
picture

UFC 296 | Fantastische Armbar overwinning voor Lipski tegen O'Neill

“De vlucht was goed, maar ik woon inmiddels al sinds 2020 in Florida dus ik hoefde niet vanuit Brazilië te komen. We zijn de focus aan het leggen op de laatste technieken. Uiteraard ook het afvallen voor de weging en dan zijn we klaar om er zaterdag tegenaan te gaan.”

God

Lipski kwam met veel hype als KSW kampioene de UFC in, maar had moeite om de hoge verwachtingen waar te maken. Inmiddels heeft ze drie partijen op rij gewonnen en kwam ze na haar laatste overwinning tegen Casey O’Neill de rankings in. Lipski heeft er een heldere verklaring voor.
picture

UFC Las Vegas | Overtuigende overwinning Lipski

“Ik was er fysiek en mentaal niet klaar voor om al in de UFC te vechten. Ik heb alles opnieuw opgebouwd. Ik trainde en woonde in Brazilië, maar ik moest me omringen met betere trainingspartners om zelf ook te groeien. Alleen was dat ook niet de oplossing aangezien ik door allemaal verschillende aanwijzingen de focus niet kon vinden.”
Lipski ging vervolgens terug naar Brazilië onder coach en man Renato Silva en een aparte BJJ coach en trainingspartner vormt ze nu een sterk team.
“Vooral het praten en leren van technieken is beter met een klein hecht team ben ik achter gekomen. Wat naar mijn mening echt de doorslag heeft gegeven is dat ik mijn leven heb geweid aan god. Het geeft heel veel zelfvertrouwen in alles wat ik doe en dat heeft iedereen ook kunnen zien in mijn laatste drie gevechten vorig jaar.”

Karine Silva

Lipski gaat het opnemen tegen Karine Silva. Lipski kijkt uit naar de partij en zei dat ze eigenlijk al eerder het gevecht aangeboden had gekregen.
picture

UFC Vegas 74 | Silva wint via pijnlijke kneebar submission in de eerste ronde

“De UFC benaderde me om in te vallen voor Lauren Murphy tegen Silva tijdens UFC 299. Alleen ik was op dat moment op vakantie en had geen mogelijkheid om die partij aan te nemen met zo’n korte voorbereidingstijd. Uiteindelijk werd het 27 april in de UFC APEX. Voor mij geen probleem. Ik vind Silva een goede vechtster. Ik heb al haar gevechten gezien, maar ik vind wel dat ik tegen de betere tegenstanders heb gevochten. Ik heb erg hard getraind in alle facetten van het spelletje en ben klaar voor zaterdag.”

57.000 mensen

Lipski vocht voordat ze bij de UFC tekende bij KSW en stond op het bekende Colosseum evenement waar meer dan 57.000 mensen in het publiek zaten. Lipski zegt dat ze graag vecht voor een groot publiek, maar ze de knusse UFC APEX ook kan waarderen.
“Ik vecht graag voor veel publiek. Het motiveert uiteraard om veel mensen te horen. De APEX daarentegen is heel stil, maar dat heeft ook zijn voordelen. Ik kan nu perfect de instructies van mijn hoek horen. Zoals ik al zei ik kan zowel met als zonder publiek mezelf uitstekend focussen dus voor mij zit er niet echt een heel groot verschil in.”

Waar kijk je UFC Vegas 91?

Voor dit evenement is geen preview show. De uitzending van de prelims begint op zaterdagavond 27 april om 23.00u op discovery+.
Om 01.00u is het tijd voor de main card met vakkundig commentaar van Sander Schrik en Marloes Coenen eveneens te zien op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie