Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 91 | Exclusief: “Perez wordt mijn moeilijkste tegenstander” – Matheus Nicolau

Marcel Dorff

Gepubliceerd 24/04/2024 om 14:56 GMT+2

Matheus Nicolau gaat dit weekend zijn eerste main event in de UFC vechten. De Braziliaan neemt het op tegen Alex Perez in de vlieggewicht divisie. UFC op Eurosport-redacteur Marcel Dorff sprak met hem en vroeg hem onder meer naar de Manel Kape situatie, zijn tegenstander Alex Perez en zijn verwachtingen met betrekking tot een titelgevecht in de toekomst.

UFC Vegas 91 | Exclusief: “Perez wordt mijn moeilijkste tegenstander” – Matheus Nicolau

Foto: Eurosport

Kape-situatie

Nicolau gaat het opnemen tegen Perez. Perez valt met een voorbereiding van drie weken in als vervanger voor Manel Kape. Kape en Nicolau zou in januari al een rematch vechten. Kape was toen te zwaar en Nicolau weigerde de partij. De Braziliaan legt uit waarom.
“Ik wist dat je me dit ging vragen. De reden waarom is eigenlijk heel simpel. Hij was 3.5 pond te zwaar op de weging en ik zag totaal niet dat hij geprobeerd had om tot op het gaatje te gaan om zijn gewicht te halen. Hij was mollig en kon gewoon nog hard lopen. Voor mij was het duidelijk dat hij opzettelijk probeerde een voordeel over mij te pakken door niet zijn gewicht te halen. Ik heb er alles aan moeten doen om wel het gewicht te halen.”
picture

UFC Vegas 91: Nicolau vs. Kape 2

Foto: Getty Images

Nicolau is heel duidelijk over zijn redenatie.
“Je moet het zo zien. Stel ik accepteer die partij. Dan krijg ik een percentage van zijn gage, maar hij heeft fysiek voordeel in het gevecht. Als hij wint dan is het niet alleen oneerlijk ten opzichte van mij, maar hij mag dan vervolgens naar boven vechten. En over een jaar weet niemand nog dat hij te zwaar was, maar staat er alleen een win achter zijn naam tegen mij. Daar heb ik een stokje voor gestoken en daar sta ik nog altijd achter.”

Alex Perez

Nicolau kijkt uit naar het gevecht tegen Alex Perez. De Braziliaan heeft veel respect voor zijn tegenstander.
picture

Officiële Poster UFC Vegas 91

Foto: Getty Images

“Alle respect naar Alex Perez. Wat je zegt inderdaad hij mag dan wel zijn laatste drie partijen verloren hebben, maar het was tegen de voormalig kampioen, de huidige kampioen en het toptalent in de divisie. Plus het gegeven dat ik vond dat hij tegen Muhammad Mokaev erg goed vocht vorige maand en misschien wel gewonnen had. Perez is heel allround en ik ben op mijn hoede voor zijn kwaliteiten. Dat is hoe ik in al mijn partijen staan. Perez is de moeilijkste tegenstander tot dusver voor mij en ik zal er alles aan doen om te winnen en weer verder op de trap te klimmen richting die titel. Dat is mijn grote droom.”

UFC 301 in Brazilië

De UFC gaat volgende week voor een PPV naar Rio de Janeiro. Nicolau had graag in Brazilië gevochten, maar hij vindt het aan de ene kant helemaal niet erg.
picture

UFC Orlando | Nicolau verslaat Schnell via knock-out

“Luister, ik had heel graag in Brazilië gevochten. Alleen dit is mijn eerste main event voor de UFC en ik wil graag die ervaring van een vijf ronden gevecht hebben. Dat is heel belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik denk dat ik die ervaring nodig heb voordat ik in de toekomst voor een titel kan vechten. Plus ik vind het een absolute eer om in het main event te staan van een UFC evenement.”

Luana Pinheiro

Op de vraag of hij wel volgende week in Rio de Janeiro in het publiek zit is Nicolau ook duidelijk.
picture

UFC 287 | Pinheiro verslaat Waterson via split decision

“Nee, ik ben niet van plan om terug naar Brazilië te gaan. Mijn vrouw Luana Pinheiro vecht op 18 mei ook in de UFC APEX tegen Angela Hill. Het is voor ons dus niet echt handig om weer terug naar Brazilië te gaan en dan weer opnieuw naar Las Vegas te komen. Aan de andere kant als de UFC me daar wil hebben en het kan regelen dan sta ik er zeker voor open om het evenement bij te wonen.”

Waar kijk je UFC Vegas 91?

Voor dit evenement is geen preview show. De uitzending van de prelims begint op zaterdagavond 27 april om 23.00u op discovery+.
Om 01.00u is het tijd voor de main card met vakkundig commentaar van Sander Schrik en Marloes Coenen eveneens te zien op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie