Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC Vegas 91 | Perez doorbreekt slechte reeks met prachtige knock-out overwinning

Marcel Dorff

Gepubliceerd 28/04/2024 om 04:20 GMT+2

Tijdens het main event maakte Matheus Nicolau zijn opwachting tegen Alex Perez in de vlieggewicht divisie. Beide mannen moesten winnen om in beeld te blijven voor een eventueel topcontender gevecht later dit jaar. Lees alle info terug over dit evenement en bekijk video’s van alle finishes.

Alex Perez juicht na zijn knock-out overwinning tegen Matheus Nicolau

Foto: Getty Images

De oude Perez

Matheus Nicolau keerde voor het eerst in een jaar terug in de Octagon. De Braziliaan die zijn laatste partij verloor moest winnen van Alex Perez om aansluiting te houden met de top van het vlieggewicht. Perez daarentegen nam het gevecht met drie weken voorbereiding aan als vervanger van Manel Kape. De Amerikaan moest zijn slechte reeks van drie verliespartijen zien te doorbreken. Beide mannen hielden het staand in de eerste ronde. Zowel Nicolau als Perez keken in het begin de kat uit de boom.
picture

UFC Vegas 91 | Perez slaat Nicolau knock-out en doorbreekt slechte reeks

Uiteindelijk was het Perez die als eerste initiatief nam en een paar harde combo’s eruit gooide waar Nicolau op moest anticiperen. Nicolau antwoordde met een harde stoot, maar Perez ging verder met een aantal ferme lowkicks. In de tweede ronde ging Perez agressief door met het trappen naar de benen van Nicolau. Perez wist vervolgens Nicolau licht aan te slaan. De Braziliaan leek te herstellen, maar had geen antwoord op een puntgave rechterhoek van Perez. Nicolau ging neer en was knock-out. Een fantastische en broodnodige overwinning voor Perez die voor het eerst sinds 2020 weer eens een partij wist te winnen, en hoe.

Finish

Nadat Ryan Spann vorig jaar opnieuw niet wist te winnen van een vechter in de top 10 moest hij vanavond ervoor zorgen dat hij in de top 15 van de divisie bleef. De Amerikaan nam het op tegen knock-out finisher Bogdan Guskov die na een snelle overwinning eerder dit jaar tegen Zac Pauga een nieuwe kans kreeg om de top 15 in te komen van het licht-zwaargewicht. Spann ging voor de clinch en raakte Guskov tweemaal in het kruis. Beide malen stopte scheidsrechter Herb Dean de partij. Guskov kwam bij en de partij ging verder. Spann wist dat zijn voordeel op de grond lag en pakte de Oezbeek met nog drie minuten te gaan in de eerste ronde naar de grond.
picture

UFC Vegas 91 | Guskov vecht zich de rankings in met knock-out overwinning op Spann

Spann pakte vervolgens met nog iets minder dan twee minuten te gaan de rug van Guskov. Spann controleerde de Oezbeek, maar kon hem niet finishen waardoor de partij naar de tweede ronde ging. In de tweede ronde begonnen beide mannen uiteraard staand en rook Guskov zijn kans. Hij wist Spann aan te slaan, maar Spann herstelde. Vervolgens wist Spann tweemaal hard door te komen met een stoot, maar Guskov vocht door alsof er niets aan de hand was. Guskov wist vervolgens Spann met een harde opstoot neer te slaan en finishte de Amerikaan via ground and pound. Een prachtige overwinning voor de Oezbeek wat hem een plek in de rankings gaat opleveren.

Een Silva-aangelegenheid

Ariane Da Silva kwam in 2018 met heel veel hype en verwachtingen over van het Poolse KSW. De Braziliaanse wist haar belofte niet in te lossen, maar lijkt sinds vorig jaar op de goede weg. Da Silva won haar laatste drie partijen. Tegenstandster afgelopen nacht was landgenote Karine Silva die tot dusver driemaal uitkwam voor de UFC en alle partijen in de eerste ronde via submission wist te winnen. Silva nam na aftasten van beide vrouwen na anderhalve minuut Da Silva naar de grond. Da Silva bleef een tijd op haar rug, maar wist vervolgens in de laatste minuut van de eerste ronde zelf toppositie te pakken. Silva was echter meer bezig op haar rug dan Da Silva van bovenop. De ronde eindigde met Da Silva bovenop.
picture

UFC Vegas 91 | Silva verslaat Da Silva en pakt vierde overwinning in de UFC

In de tweede ronde wist Silva opnieuw de rug te pakken van Da Silva en haar naar de grond te brengen. Silva deelde een aantal ellebogen uit richting het hoofd van Da Silva. Da Silva probeerde vervolgens op te staan en kreeg een keiharde trap naar het lichaam te verwerken. Silva pakte opnieuw de rug van Da Silva en werkte naar een submission toe. Echter was er nog maar een halve minuut te gaan en was er een derde ronde nodig. In de derde ronde vond het merendeel van de partij staand plaats. Zowel Silva als Da Silva wisten nauwelijks tot geen schade toe te brengen. Silva wist uiteindelijk de partij met nog anderhalve minuut naar de grond te halen en zodoende ook de partij naar zich toe te trekken. De vierde overwinning voor Karine Silva in de UFC.

Comeback

Na een onsuccesvol tweeluik vorig jaar tegen Justin Tafa ging de Amerikaan Austen Lane op zoek naar zijn eerste overwinning in de UFC. Lane nam het op tegen voormalig GLORY kickbokser Jhonata Diniz. Diniz verdiende zijn UFC contract via de DWCS en won tot dusver al zijn MMA gevechten via knock-out in de eerste ronde. Lane pakte Diniz binnen een minuut naar de grond. Lane probeerde vooral zijn positie te behouden en te verbeteren en richtte nauwelijks schade aan op de grond.
picture

UFC Vegas 91 | Diniz met comeback knock-out tegen Lane

Diniz kreeg Lane niet van zich af en moest vooral in de laatste minuut een behoorlijk aantal stoten slikken van Lane. In de tweede ronde ging Lane opnieuw voor de takedown, maar ditmaal wist Diniz tot driemaal toe de takedown te stoppen. Diniz wist vervolgens ook stoten te landen op de kin van Lane, maar die slikte de stoten weg. Diniz sloeg vervolgens Lane zwaar knock-out en kwam dus fantastisch terug in zijn debuut.

Partij der reversals

Een van de beste gevechten op papier was misschien wel de partij tussen Jonathan Pearce en David Onama. Pearce verloor zijn meest recente partij, maar had daarvoor vijf partijen gewonnen. Tegenstander Onama imponeerde in zijn meest recente partij met een knock-out overwinning op Gabriel Santos. Beide mannen moesten winnen om aansluiting te houden met de top 15 van het vedergewicht. Onama overschreed een dag eerder het afgesproken gewicht met maar liefst tweeënhalve pond en moest hierdoor twintig procent van zijn gage afstaan aan Pearce. Beide mannen keken de kat uit de boom. Pearce was iets meer de aanjager, maar wist dat hij moest opletten op de power van Onama. Halverwege de eerste ronde probeerde Pearce de partij naar de grond te halen, maar Onama verdedigde. Ondanks dat er nauwelijks veel gebeurde had Pearce veel schade aan zijn gezicht. Pearce koos eieren voor zijn geld en nam de partij naar de grond. Echter werd hij omgedraaid door de Oegandees waardoor hij onder hem kwam te liggen. Pearce wist op te staan waarna hij opnieuw voor een takedown ging die opnieuw door Onama werd overgenomen. In de tweede ronde pakt Pearce vroeg in de tweede ronde de rug van Onama.
picture

UFC Vegas 91 | Onama in fascinerende partij langs Pearce

Pearce ging voor de Rear Naked Choke, maar opnieuw kwam Onama eruit en bovenop Pearce. Pearce wist vervolgens weer de rug te pakken van Onama en ging opnieuw opzoek naar een finish. Het was een wilde scramble waar Onama opnieuw wist te ontsnappen en vijf seconden later Pearce opnieuw op zijn rug vond. Onama wist opnieuw te ontsnappen waarna er nog maar 45 seconden te gaan waren in de tweede ronde. Daar gebeurde niet veel meer in waardoor de partij naar de derde ronde ging. Onama had het momentum aan zijn zijde zolang de partij staande bleef. Onama wist een aantal keren goed door te komen en punten te scoren. Halverwege de derde ronde ging Pearce eindelijk voor de takedown. Onama stopte de takedown en wist het gevecht staand te houden. Pearce wist met ruim anderhalve minuut voor de zoveelste keer de rug van Onama te pakken en voor de zoveelste keer wist Onama Pearce om te draaien en op zijn rug te leggen. Beide mannen gingen staand verder met nog dertig seconden op de klok. Onama en Pearce hadden nog een Holloway vs. Gaethje moment aan het einde van de derde ronde, maar voor Pearce was het niet voldoende. Onama pakte de overwinning via unanimous decision.

Snelle partij

Veteraan Tim Means vocht zijn 50ste MMA gevecht in zijn carrière. De Amerikaan die al sinds 2012 voor de UFC vecht wist vorig jaar zijn slechte reeks te doorbreken met een knock-out overwinning tegen Andre Fialho. Afgelopen nacht stond hij tegenover de Serviër Uros Medic. Medic verloor verrassend in zijn meest recente partij tegen nieuwkomer Myktybek Orolbai en had dus wat goed te maken.
picture

UFC Vegas 91 | Medic slaat Means knock-out met een opstoot

Means ging gelijk voor de clinch tegen de kooi, maar Medic was niet onder de indruk. De Serviër raakte Means met stoten die vervolgens weer voor de takedown ging. Means wist de takedown niet te pakken. De Serviër raakte Means vervolgens met een perfecte opstoot en sloeg de Amerikaan knock-out. Een snelle finish voor Medic die zich revancheerde voor zijn verlies tegen Orolbai.

Sterke finish

De prelims werden afgesloten met een op papier interessant gevecht in het bantamgewicht. De Braziliaanse veteraan Rani Yahya nam het op tegen de immer spectaculaire Victor Henry. Yahya won voor het laatst in 2021 en moest winnen van Henry. Henry keerde voor het eerst terug sinds zijn no-contest in oktober vorig jaar tegen Javid Basharat. Zoals verwacht probeerde Yahya de partij naar de grond te brengen. Henry had echter genoeg evenwicht om de partij staand te houden. Yahya probeerde vervolgens met trappen Henry schade toe te brengen. Henry was niet onder de indruk en trapte terug.
picture

UFC Vegas 91 | Henry finisht Yahya laat in de derde ronde

De eerste ronde was vrij gelijkwaardig waarin niet heel veel gebeurde. Yahya ging er vervolgens voor in de tweede ronde, maar liep tegen veel stoten aan van Henry die de overhand had qua striking. Henry wist vervolgens aan het einde van de tweede ronde Yahya aan te slaan en ging vol voor de finish. Yahya wist echter te overleven waardoor er een derde ronde kwam. In de derde ronde wist Henry opnieuw een knockdown te forceren. Henry liet vervolgens Yahya opstaan en probeerde hem te finishen. Na een aantal onbeantwoorde stoten stopte scheidsrechter Jason Herzog de partij. Henry won via TKO.

Aan elkaar gewaagd

Austin Hubbard verloor vorig jaar de finale van The Ultimate Fighter. Ondanks dat gegeven kreeg hij alsnog een UFC contract. Afgelopen nacht ging hij in zijn tweede UFC run voor zijn vierde overwinning in de Octagon. Hubbard nam het op tegen Michal Figlak die in 2022 zijn debuut maakte voor de UFC en zijn ongeslagen record verloor door te verliezen van Fares Ziam. Figlak ging op zoek naar zijn eerste UFC overwinning. Beide vechters keken de kat uit de boom aan het begin van de partij. Hubbard nam halverwege de eerste ronde de partij naar de grond, maar deed nauwelijks schade en Figlak wist weer op te staan. Figlak probeerde met trappen naar de benen het ritme van Hubbard te ontregelen. Hubbard was op zijn hoede voor de Pool die steeds beter leek door te komen.
picture

UFC Vegas 91 | Hubbard wint nipt in competitief gevecht van Figlak

Het was een gelijkwaardige ronde die beide kanten op kon gaan. Figlak begon vervolgens sterk in de tweede ronde en bleef druk zetten. De Pool zag het momentum iets verschuiven in het tweede gedeelte van de tweede ronde waar Hubbard een aantal keren goed doorkwam en ook aanvallender vocht. In de derde ronde deden beide vechters niet voor elkaar onder. Zowel Hubbard als Figlak scoorden hun punten met stoten en trappen. Hubbard leek vervolgens de ronde naar zich toe te trekken, maar Figlak kwam terug aan het einde van de derde ronde. Hierdoor werd het heel moeilijk voor de juryleden om na drie ronden een winnaar te kiezen. De winnaar werd Hubbard die via unanimous decision van alle juryleden de winst kreeg toegewezen.

Net aan

In een clash tussen twee zwaargewichten namen Don’Tale Mayes en Caio Machado het tegen elkaar op. Mayes redde vorig jaar zijn UFC carrière door te winnen van ex-kampioen Andrei Arlovski. De Amerikaan nam het op tegen Machado die zijn UFC-debuut nipt verloor van Mick Parkin en tegen Mayes op zoek ging naar zijn eerste overwinning in de wereldberoemde Octagon. Mayes begon agressief, maar werd al snel teruggedrongen door Machado die een aantal keren hard doorkwam. Mayes herstelde en ging weer vooruit. Iedere keer als hij iets te aanvallend werd counterde Machado hard met een stoot. Machado leek de ronde in de tas te hebben, maar werd hard knockdown geslagen vlak voor het einde van de eerste ronde door Mayes.
picture

UFC Vegas 91 | Mayes pakt overwinning tegen Machado in slijtageslag

Mayes pakte hiermee de ronde. De tweede ronde was zeer gelijkwaardig. Beide mannen kwamen door, maar wisten niet echt het verschil te maken. Pas in de laatste tien seconden van de ronde gingen beide mannen er vol voor waar Machado het beste door leek te komen. In de derde ronde werden vooral wilde stoten door beide mannen uitgedeeld die beiden opzoek waren naar een finish. Machado kwam een aantal malen goed door, maar Mayes bleef in de partij. Mayes zelf probeerde vervolgens druk te zetten, maar slaagde daar niet echt in. Machado counterde goed en wist Mayes te raken. Machado ging er nog vol voor in de laatste tien seconde, maar een finish kwam er niet. Mayes won het gevecht via unanimous decision en dat mocht controversieel genoemd worden.

Hardbevochten

Ketlen Souza kwam vorig jaar als kampioene van Invicta FC over naar de UFC. Souza had een dramatisch debuut waar ze geblesseerd raakte aan haar been. De Braziliaanse nam het tijdens dit evenement op tegen Marnic Mann. Ook Mann had geen sterk debuut en vocht net als Souza tijdens dit evenement voor haar eerste overwinning in de UFC. Mann begon met een aantal lowkicks terwijl Souza afwachtte. Souza had er na twee minuten genoeg van en begon harde stoten en trappen uit te delen waar Mann veel last van had. Mann clinchte, maar wist niet onder de druk van Souza uit te komen. Souza nam de Amerikaanse vervolgens mee naar de grond. De Braziliaanse kon niet veel uitvoeren en liet Mann opstaan. Souza bleef dreigend, maar finishte niet in de eerste ronde.
picture

UFC Vegas 91 | Souza pakt eerste overwinning in de UFC tegen Mann

Mann had hetzelfde probleem in de tweede ronde. Ze was competitief met Souza totdat Souza ging combineren en een aantal keren goed doorkwam. Mann ging aan het einde van de ronde voor een worp, maar kwam zelf onderop te liggen. In de derde ronde ging Souza voor de finish en bestookte ze Mann met combinaties naar het hoofd en lichaam. Scheidsrechter Jason Herzog stond op het punt de partij te stoppen, maar liet het verder gaan nadat Mann verdedigde en de takedown pakte. Mann wist die positie tot 45 seconden voor het einde te houden op de grond, maar moest opnieuw aan het einde harde stoten en trappen incasseren. Mann eindigde het gevecht bovenop, maar verloor via unanimous decision.

Verrassing

De Peruaan James Llontop maakte indruk tijdens zijn DWCS partij vorig jaar tegen Malik Lewis. Llontop won via unanimous decision en kreeg een contract van de UFC. Llontop werd voor dit evenement geboekt tegen Lando Vannata en Gabe Green. Beide mannen raakten geblesseerd waardoor Llontop het opnam tegen Chris Padilla. Ook Padilla maakte zijn debuut. De UNF kampioen nam een winstreeks van drie partijen mee de Octagon in. Llontop was een halve pond te zwaar tijdens de weging en moest twintig procent van zijn gage afstaan aan Padilla.
picture

UFC Vegas 91 | Padilla pakt fantastische overwinning in de eerste ronde

Llontop vocht sterk met harde lowkicks en wist Padilla hard te raken. Padilla loerde op het moment om Llontop naar de grond te brengen. Llontop zag een mogelijkheid om op Padilla af te stormen, maar vergat vervolgens dat Padilla voor de takedown zou gaan. Padilla pakte de takedown en zat in no time op de rug van Llontop. Padilla finishte het gevecht via Rear Naked Choke. Een fantastisch debuut met slechts enkele dagen voorbereiding voor ‘War Taco’.

Eerste overwinning

De UFC contracteerde vorig jaar ARES FC kampioene Ivana Petrovic. Petrovic nam haar ongeslagen record mee de UFC in, maar verloor haar debuut van Luana Carolina. Petrovic nam het tijdens dit evenement op tegen Na Liang. De Chinese won niet meer sinds 2021 en ging in haar vierde UFC partij op zoek naar haar eerste overwinning. Liang initieerde meteen het grondspel en wist Petrovic te controleren op de grond. Petrovic accepteerde de positie niet en wist zich weer op te werken. Liang ging opnieuw voor de takedown en was in goede positie. Petrovic wist uiteindelijk uit het niets de Armbar te pakken. Liang tikte niet af en wist te ontsnappen.
In de tweede ronde initieerde Liang de clinch tegen de kooi aan. Petrovic probeerde afstand te houden. Naarmate de tweede ronde vorderde werd Liang moe en wist Petrovic de Chinese naar de grond te werken. Van onderop ging Liang vervolgens voor de Armbar, maar had niet genoeg ruimte om deze vast te houden. Petrovic kwam eind tweede ronde in full mount, maar wist Liang niet te finishen. De Chinese was echter doodmoe en werd meteen in de derde ronde opnieuw naar de grond gebracht. Petrovic finishte het gevecht via een Arm-Triangle Choke en pakte zodoende haar eerste overwinning in de UFC. Voor Liang lijkt het na haar vierde opeenvolgende verliespartij game over in de UFC.

Zeer gelijkwaardig

Het evenement werd geopend door de Mexicaan Gabriel Benitez. Benitez wisselt overwinningen af met verliespartijen en verloor zijn meest recente partij eerder dit jaar tegen Jim Miller. Tegenstander Maheshate begon geweldig aan zijn UFC carrière met een knock-out overwinning, maar kwam in zijn meest recente twee partijen te kort. De Chinees moest winnen om zeker te zijn van een langer verblijf in de Octagon. Beide vechters begonnen agressief aan de partij. Benitez wist een goede trap te landen, maar kreeg met gelijke munt terugbetaald van de Chinees. Halverwege de eerste ronde kwam Benitez hard door en leek Maheshate aangeslagen. De Chinees wist echter snel te herstellen en vocht verder. In het vervolg van de eerste ronde wisten beide vechters hun punten te maken, maar gebeurde er niets significants.
In de tweede ronde ging Maheshate voor de finish, maar werden de harde stoten geplaatst door Benitez. De Chinees kwam wel een paar keer goed door, maar het was Benitez die Maheshate opnieuw de Chinees uit evenwicht wist te brengen. Aan het einde van de tweede ronde landde Maheshate nog een gesprongen knie. Maheshate leek in de derde ronde de frissere vechter en koos opnieuw voor de aanval. Benitez had duidelijk meer moeite om de snelheid van de Chinees bij te houden, maar bleef keer op keer gevaarlijk met een aantal stoten die doorkwamen. Maheshate probeerde zijn aanvallen te combineren met lage trappen en trappen naar het lichaam. Benitez eindigde het gevecht met een harde gesprongen knie naar het hoofd. Het gevecht eindigde in een split decision overwinning voor Maheshate.
Bekijk hier alle uitslagen.

Waar kijk je UFC 301?

Volgende week is de UFC in Rio de Janeiro waar de UFC 301 PPV op het programma staat. Vlieggewicht kampioen Alexandre Pantoja zet zijn titel op het spel tegen Steve Erceg. Eveneens keert Jose Aldo terug in de Octagon tegen Jonathan Martinez.
picture

UFC 301 | Pantoja vs. Erceg Promo

Voor dit evenement is geen preview show. De uitzending van de prelims begint op zondagochtend 5 mei om 02.00u op discovery+. Om 04.00u is het tijd voor de main card met vakkundig commentaar van Sander Schrik en Marloes Coenen eveneens te zien op discovery+.

Complete Card UFC 301

Main Card
  • Alexandre Pantoja vs. Steve Erceg
  • Jonathan Martinez vs. Jose Aldo
  • Anthony Smith vs. Vitor Petrino
  • Michel Pereira vs. Ihor Potieria
  • Paul Craig vs. Caio Borralho
Preliminary Card
  • Joanderson Brito vs. Jack Shore
  • Karolina Kowalkiewicz vs. Iasmin Lucindo
  • Elves Brener vs. Myktybek Orolbai
  • Jean Silva vs. William Gomis
Early Preliminary Card
  • Joaquim Silva vs. Drakkar Klose
  • Mauricio Ruffy vs. Jamie Mullarkey
  • Dione Barbosa vs. Ernesta Kareckaite
  • Ismael Bonfim vs. Vinc Pichel
  • Alessandro Costa vs. Kevin Borjas
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie