In 1990 reed Zeelenberg op zijn Honda voor het eerst naar het podium. "Ik had in de race daarvoor, in Joegoslavië, mijn pols gebroken. In Assen reed ik daarom met een bandage. Ik moet zeggen dat ik in Assen best wel geluk had. Mijn teamgenoot Luca Cadalora ging in de laatste ronde onderuit, waardoor ik als derde finishte."
De sterkste
Een jaar later was het een heel ander verhaal. Zeelenberg leidde het grootste deel van de wedstrijd, maar de onderlinge strijd met Cadalora deed hen beiden de das om. Waar de twee teamgenoten vochten om een been, ging Pierfrancesco Chili met de overwinning heen. Zeelenberg: "Ik was de sterkste dat jaar, maar won niet. Een heel moeilijk moment."
GP Nederland
Tech Talk: dit is de winnende Honda van Marc Márquez
01/07/2018 OM 09:06
Aan de race van 1994 hield Zeelenberg een totaal ander gevoel over. "We hadden niet zo'n groot budget, dus de resultaten waren mager. Maar in Assen reed ik een geweldige ronde. Na een paar slechte seizoenen terug op het podium."
Thuispubliek
Terugblikkend op een prachtige carrière. "Ik heb één GP-zege geboekt en dat was in 1990 in Duitsland. Het hoogtepunt van mijn carrière. Maar natuurlijk had ik liever in Assen gewonnen, want racen voor jouw thuispubliek is het allermooiste."
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De TT van Assen is LIVE te zien op Eurosport 1 en natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
GP Nederland
Braaakke! Italiaanse commentatoren helemaal loco tijdens knotsgekke TT
03/07/2018 OM 09:35