Marquez ging naar afloop van de bizarre race in Rio Hondo, die door de Brit Cal Crutchlow werd gewonnen, naar de paddock van Rossi. De Spanjaard kreeg daar geen contact met Rossi en werd door diens begeleiders weggebonjourd.
'Pure pr'
"Dat was lachwekkend, pure pr", zei Rossi tegen Motorsport.com over de poging tot het maken van excuses van Marquez. "Hij heeft niet eens de ballen om alleen te komen. Altijd is zijn manager erbij. En natuurlijk de camera's. Ik hoef hem niet te spreken, want hij is toch niet eerlijk. Het interesseert hem toch niet echt."
MotoGP
MotoGP | Bagnaia wint afsluitende GP - Rossi 10e bij afscheid
14/11/2021 OM 15:31
Marquez kwam in Argentinië als vijfde over de streep, maar bleef door een 30 seconden tijdstraf alsnog zonder punten. Rossi was na afloop nog steeds laaiend en nam geen blad voor de mond. "Marquez maakt onze sport kapot. Dit is echt heel slecht. Hij heeft geen respect voor zijn concurrenten. Nooit", foeterde de negenvoudig wereldkampioen.

Valentino Rossi krabbelt op na het incident met Marc Marquez.

Foto: Getty Images

'Dit was bewust'
"Als je op het circuit 300 kilometer per uur rijdt, moet je wat respect tonen voor je rivalen. Je moet sterk zijn en het maximale eruit halen, maar niet zo. Dit was namelijk niet zomaar een foutje, dit was bewust. Hij duwde zijn been bewust naar buiten. Zodat niet hij, maar ik onderuit ga. Hij hoopt gewoon dat ik crash."
Valpartijen horen bij racen, weet ook Rossi. Maar Marquez was volgens The Doctor al heel het weekend gevaarlijk bezig. In trainingen, kwalificatie en de wedstrijd. Onder anderen Vinales, Dovizioso, Espargaro en Rossi waren slachtoffer van Marquez' rijstijl. Het is aan de officials om daar iets tegen te doen, vindt Rossi. "Want ik ben bang als Marquez in de baan rijdt."
Nat stuk asfalt
En Marquez zelf? Die was zich van geen kwaad bewust en bestreed dat hij Rossi met opzet liet crashen. "Het was een fout, een gevolg van de omstandigheden van het circuit. Ik reed net over een nat stuk asfalt en daardoor blokkeerde mijn voorwiel. Ik probeerde nog sorry te zeggen toen ik zag dat Valentino viel. Het incident met Espargaro was wel een fout. Ik probeerde er alles aan te doen om het contact te vermijden, maar dat lukte niet en ik begrijp volkomen dat ik daarvoor een tijdstraf kreeg."
De eerstvolgende Grand Prix wordt op 22 april in het Amerikaanse Austin gereden. Uiteraard op Eurosport - Home of MotoGP - te zien.

GP Argentinië: crash Marquez vs Rossi

MotoGP
Moto2 | Remy Gardner wereldkampioen - Fernandez wint GP
14/11/2021 OM 15:28
MotoGP
MotoGP | Bagnaia wint afsluitende GP - Rossi 10e bij afscheid
14/11/2021 OM 15:27