MotoGP

MotoGP | De eerste vrije trainingen in Jerez zitten erop

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Marc Marquez and Alex Marquez - Jerez Circuit - 2020

Foto: Getty Images

DoorEurosport
17/07/2020 om 13:08 | Bijgewerkt 17/07/2020 om 13:54

Vrijdag is de eerste échte GP van het jaar dan eidnelijk begonnen. Op het circuit van Jerez verreden de coureurs van de Moto3, Moto2 en MotoGP de eerste twee vrije trainingen van de GP van Spanje.

MotoGP:

Tijdens de eerste vrije training liet de grote favoriet, Marc Marquez, zich gelijk gelden. Met een tijd van 1:37:35 zette hij de snelste tijd van FP1 neer. Conccurrent Fabio Quartararo moest de eerste twintig minuten toekijken nadat hij schuldig was bovenden aan het 'trainen met illegaal materiaal' tijdens een privétraining. Quartararo reed hierdoor maar 13 rondes en zette een teleurstellende zeventiende tijd neer. Maverick Vinales kwam nog het dichtst bij Marquez, gevolgd door Cal Crutchlow.

MotoGP

MotoGP Tsjechië | Sensationele overwinning Brad Binder

36 MINUTEN GELEDEN

Bij FP2 ging het wat minder voor Marquez. Mede dankzij een lichte valpartij zette hij de vierde tijd neer. Ook zijn broer en ploeggenoot Alex Marquez kwam ten val, hij werd bij FP1 teleurstellend 16e en kwam bij de tweede vrije training niet verder dan een 21e plek.

Franco Morbidelli wist bij de tweede vrije training verrassend de eerste tijd neer te zetten. Morbidelli bleef zijn ploeggenoot Quartararo nipt voor. Rookie Brad Binder zorgde ook voor een stunt door op derde plek te eindigen.

Moto3:

De Moto3 trapte vanochtend om 09:00 het race-weekend af met de eerste vrije training sinds de GP van Qatar. Gabriel Rodrigo liet zien in topvorm te zijn. Zowel bij de eerste als bij de tweede vrije training zette hij de snelste tijd neer. Bij de eerste vrije training was hij Raul Fernandez en John McPhee voor en bij FP2 kwamen Tatsuki Suzuki en Andrea Migno het dichtstbij.

Gabriel Rodrigo tijdens FP1 in Jerez

Foto: Getty Images

Moto2:

Waar het in Qatar nog beter dan ooit ging voor Bo Bendsneyder, ging het in Jerez een flink stuk minder. Bij de eerste vrije training noteerde hij slechts de 26e tijd en ook bij de tweede vrije training was het niet goed. Genoeg werk aan de winkel dus.

Bo Bendsneyder

Foto: Getty Images

Wie het wel goed deed in de Moto2 was de Italiaan Luca Marini. Zowel in de eerste als de tweede Italiaan was Marini de snelste in het veld. Zijn ploeggenoot Marco Bezzecchi zette ook een goede prestatie neer met een derde en een tweede plek.

MotoGP

MotoGP Tsjechië | Sensationele overwinning Brad Binder

EEN UUR GELEDEN
MotoGP

Moto2 Tsjechië | Bastianini klasse apart in Brno

3 UUR GELEDEN
Gerelateerde onderwerpen
MotoGP
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel