Marc Marquez brak zijn bovenarm tijdens de eerste race dit jaar op het circuit van Jerez, terwijl hij bezig was aan een waanzinnige comeback. Minder dan 48 uur na zijn succesvolle operatie is Marquez dus alweer onderweg naar Jerez, waar ook de GP van Andalusië plaats zal vinden. Dit maakte zijn team Repsol Honda vanochtend bekend op Twitter.
Marquez ging tijdens de GP van Spanje keihard onderuit, terwijl hij bezig was aan een indrukwekkende inhaalrace. De Spanjaard ging aan kop in ronde 4, maar verloor tijdens de vierde bocht controle over zijn motor. Marquez bleef knap onderuit, maar zakte wel naar plek zestien door de fout. Vervolgens werd een grote inhaalrace voor Marquez en na 20 rondes reed hij alweer op plek drie met Maverick Vinales in het vizier. Tijdens zijn 22e ronde ging het echter opnieuw fout en was het einde wedstrijd voor de Spanjaard.
MotoGP
MotoGP | Bagnaia wint afsluitende GP - Rossi 10e bij afscheid
14/11/2021 OM 15:31

MotoGP | Marquez breekt bovenarm bij Spaanse GP

Mocht Marquez willen starten in bij de GP van Andalusië zal hij nog wel een medische check afleggen. Opvallend genoeg gebeurt dit bij dezelfde artsen die hem eerder deze week opereerden aan zijn breuk.

De ingepakte arm van Marc Marquez

UPDATE: Marc Marquez gaat starten in Jerez! Na een medische check is hij fit verklaard door de artsen. Ook Cal Crutchlow en Alex Rins gaan starten.
https://i.eurosport.com/2020/07/23/2854485.png
MotoGP
Moto2 | Remy Gardner wereldkampioen - Fernandez wint GP
14/11/2021 OM 15:28
MotoGP
MotoGP | Bagnaia wint afsluitende GP - Rossi 10e bij afscheid
14/11/2021 OM 15:27