De eerste manche viel met ruime voorsprong ten prooi aan de 25-jarige Bogers, terwijl hij in de tweede omloop als derde finishte. De Husqvarna-rijder veroverde die noodzakelijke derde plek pas in de slotfase, waaruit bleek dat het in Lommel tot het einde spannend was.
Coldenhoff (Yamaha) won in het Belgische zand de tweede manche, maar dat was na een eerdere vierde plaats niet voldoende voor de overwinning. Ook twee tweede plaatsen voor Vlaanderen (Yamaha) voldeden niet. Een overwinning gevolgd door een derde plaats gaf de doorslag en vormde de basis voor de winst van Bogers.

Kleine verschillen

Motorcross
MXGP | Coldenhoff mag dankzij vijfde plaats in race twee opnieuw naar het podium
GISTEREN OM 07:49
Bogers scoorde met 45 punten net een puntje meer dan Vlaanderen (44), die op zijn beurt weer Coldenhoff (43) nipt voorbleef. Het gebeurt zelden dat zulke kleine verschillen de winnaar in de MXGP bepalen.
Tim Gajser kwam er het hele weekend niet aan te passen en werd twee keer zevende, maar dat kan hem vast niet deren, want zijn voorsprong in het kampioenschap bedraagt meer dan honderd punten op de nummer twee. Gajser stevent dan ook af op de wereldtitel, zijn vierde alweer in de MXGP.
Wereldkampioen Jeffrey Herlings staat nog altijd geblesseerd langs de zijlijn.

WAAR KIJK JE?

MXGP kijk je ook in 2022 via de kanalen van Eurosport of stream geheel reclamevrij op discovery+.
Motorcross
MXGP | Coldenhoff mag dankzij vijfde plaats in race twee opnieuw naar het podium
GISTEREN OM 07:49
Motorcross
MXGP Zweden | Dit is de samenvatting van de eerste race gewonnen door Maxime Renaux
07/08/2022 OM 14:16