Chaos vanaf de eerste seconde
Voordat de motoren startten in Argentinië was de chaos al begonnen. Vanwege de weersomstandigheden besloten alle rijders, behalve Jack Miller die voor het eerst op pole position stond, vlak voor de start van motor te wisselen. De start werd hierdoor uitgesteld en de race een ronde ingekort.
Motorsport
Moto2 | Vrije training 1&2
14/06/2019 OM 14:35
Foute start Márquez
Toen er eindelijk gestart kon worden, sloeg de motor van regerend wereldkampioen Marc Márquez af. Márquez wist zijn eigen motor te starten, maar had vervolgens eigenlijk in de pitlane moeten starten. Dit deed de Spanjaard echter niet en na een ronde lag hij alweer op kop na van de zesde plek gestart te zijn. De jury besloot Márquez echter een ‘ride through’ straf te geven, waardoor de Honda coureur weer naar plek negentien zakte. Met Jack Miller aan kop nam Márquez alle risico’s die hij kon nemen, wat voor enkele gevaarlijke inhaalacties zorgde.
Jack Miller moest vervolgens in duel met een groep bestaande uit Rins, Zarco en Crutchlow. Alex Rins, die 23e eindigde in de GP van Qatar, kwam even op kop maar ging wijd in een bocht en zakte weer terug. Miller ging toen zelf ook de fout in en zo pakte Crutchlow de leiding weer.
Márquez weer in de fout
Ondertussen was Márquez nog volop aan zijn inhaalrace bezig. De Spanjaard lag op plek zeven achter Valentino Rossi en probeerde langs Rossi te komen, maar duwde de Italiaan de baan uit waardoor Rossi viel. De Spanjaard kwam als vijfde over de streep, maar kreeg 30 seconden tijdstraf en viel toch nog uit de top vijftien.
Voorin was het Cal Crutchlow die zijn eerste positie knap verdedigde. De Brit beloonde zijn sterke weekend met zijn derde overwinning in de MotoGP. Johann Zarco eindigde op plek twee en Alex Rins pakte een knappe derde plek.
Moto2 en Moto3
In de Moto2 was het de 32-jarige Mattia Pasini die zijn concurrenten voor bleef. Bo Bensneyder eindigde na een teleurstellende race op een 28e plek. De 19-jarige Marco Bezzechi pakte in de Moto3 zijn allereerste overwinning door op het circuit in Argentinië als eerste over de streep te komen.
Motorsport
MotoGP | Quartararo snelste op de vrijdag
14/06/2019 OM 13:30