Getty Images

Rea snelste in spectaculaire race 1, Van der Mark vijfde

Rea snelste in spectaculaire race 1, Van der Mark vijfde
By Eurosport

The 14/04/2018 at 13:39Bijgewerkt The 14/04/2018 at 14:49

Het WK Superbike is dit seizoen voor het eerst op Europese bodem. In het Spaanse Aragon was wereldkampioen Jonathan Rea zaterdag de snelste in race 1. Michael van der Mark werd vijfde en pakte 11 WK-punten. Zondag race 2, vanaf 13:00 uur LIVE op de Eurosport Player.

Voor het eerst in twaalf races stond er in Aragon geen Engelsman op pole position. Marco Melandri had in de kwalificaties het snelste rondje neergezet en vertrok vanaf de beste startpositie. De Italiaan was goed op weg, maar na een zware crash van Torres, Camier en Savadori verscheen de rode vlag en moest de race worden gestaakt.

Torres en Camier verschenen bij de herstart niet meer op de baan voor de resterende 17 ronden. De favorieten voor de zege wel. Gedurende de race was het volop stuivertje wisselen aan kop tussen Melandri, Rea, en Fores. Chaz Davies kwam zich er in de laatste ronden ook nog mee bemoeien en eindigde na een magistrale passeeractie op de tweede plaats, achter Jonathan Rea. De vijfde plaats was voor Michael van der Mark. Hij pakt in deze Spaanse race 11 WK-punten.