Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Marquez slaat dubbelslag in Jerez na bizarre valpartij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/05/2018 om 16:06 GMT+2

Marc Marquez heeft na Austin ook de GP in Jerez gewonnen. De Spanjaard kon rustig naar de finish rijden, nadat de achtervolgers elkaar onderuit reden.

Marc Marquez (Honda HRC) - GP of Spain 2018

Foto: Honda GP Ltd

Voor Jorge Lorenzo leek de race geweldig te beginnen. De Spanjaard startte geweldig en pakte al snel de eerste plek. Cal Crutchlow viel terug naar plek vier. Marc Marquez en Dani Pedrosa zaten Lorenzo op de hielen die het hoge tempo niet kon volhouden. Met nog 18 rondes te gaan sloeg Marc Marquez zijn slag in de befaamde bocht 13. Hij ging binnendoor bij Lorenzo en pakte toch weer de leiding
Marquez de sterkste
Dovizioso mengde zich vervolgens ook in de strijd om de bovenste plekken, toen hij Pedrosa inhaalde en de derde plek pakte. Het leek echter te laat, want Marc Marquez was snel tijd aan het winnen op de achtervolgende groep. De Spanjaard, die ook in Austin met groot verschil won, pakte per ronde bijna een halve seconde op de rest.
Bizarre valpartij
Met nog acht ronden te gaan ging het echter helemaal fout bij de achtervolgers. Dovizioso, Lorenzo en Pedrosa gingen allen onderuit, waardoor Marquez gemakkelijk op de zege afstevende. Ondertussen waren Crutchlow en Rins ook al onderuit gegaan. Zarco profiteerde optimaal van de valpartij en eindigde op de tweede plek voor Iannone. Petrucci eindigde op plek vier en Valentino Rossi eindigde op de vijfde plek.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie