Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Araxa | Simon Andreassen grijpt de overwinning - spannende strijd in de laatste ronde

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/04/2024 om 11:15 GMT+2

Simon Andreassen is winnaar geworden van de Cross Country Olympic-wedstrijd in Araxa. De Deen sloeg toe in de laatste ronde en moest er vervolgens een stevige sprint uitpersen om zijn eerste overwinning op het hoogste niveau veilig te stellen.

Araxa | Simon Andreassen grijpt de overwinning - spannende strijd in de laatste ronde

Andreassen probeerde op het Braziliaanse parcours in de laatste ronde een beslissende aanval te plaatsen, maar ook na die inspanning was hij er nog niet. Omder meer Filippo Colombo en Victor Koretzky bleven in zijn spoor, waardoor de strijd pas op de laatste meters werd beslecht.
Koretzky duwde zijn stuur als tweede over de streep, wat hem na twee wedstrijden de leiding oplevert in het algemeen klassement. De Fransman koestert in de UCI Mountain Bike World Series een kleine voorsprong die hij meeneemt naar een run van Europese races., waar alle toppers weer aan de start worden verwacht
Ook nog het vermelden waard is de chaos die plaatsvond tijdens de eerste ronde. Diverse rijders vielen ver terug als gevolg van opstoppingen. Christoper Blevins viel zelfs terug tot de allerlaatste plaats.
picture

Araxa | Victor Koretzky zegeviert bij de mannen - eerste tik uitgedeeld

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 volg je de gehele Wereldbeker Mountainbike via Eurosport en discovery+. Van Brazilië tot Tsjechië, via de Spelen van Parijs en het WK in Andorra om af te sluiten aan de andere kant van de oceaan: Puck Pieterse, Tom Pidcock, Pauline Ferrand-Prevot en misschien zelfs Mathieu van der Poel zijn te zien op de buis, of op stream! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie