Als beloning voor zijn prestaties op de schans mocht Riiber met een voorsprong van 44 seconden beginnen aan het langlaufonderdeel. Over het algemeen kun je Riiber als winnaar opschrijven zodra hij aan de leiding gaat, maar uitgerekend tijdens Beijing 2022 ging het mis.
Riiber was nog maar net uit isolatie na een coronabesmetting en kon precies op tijd meedoen om de medailles, maar het liep helemaal fout. Bij een doorkomst op start/finish pakte de Noor de verkeerde baan, waardoor hij moest omkeren en waardevolle tijd verspeelde.

Beijing 2022 | Graabak profiteert van stuurfout en pakt goud na spannende eindsprint

Beijing 2022
Nordic Combined Team Gundersen Large Hill - Beijing 2022 - Olympische hoogtepunten
17/02/2022 OM 15:18

Halve minuut kwijt

Alles bij elkaar leverde Riiber zo’n halve minuut lang een inspanning waar hij niets mee opschoot. Dit deed zich voelen naarmate het einde naderde, want de concurrentie kwam steeds dichterbij terwijl zijn rivalen de routebeschrijving wel correct hadden gelezen en niet onnodig energie verspeelden.
Jørgen Graabak profiteerde en won na het zilver op de Noordse combinatie kleine schans nu goud op de Noordse combinatie met schansspringen vanaf de grote schans. De Noor Graabak was in de spannende eindsprint nipt sneller dan landgenoot Jens Lurås Oftebro en de Japanner Akito Watabe.

Beijing 2022 | Geiger verovert goud na indrukwekkende eindsprint

Lege handen

De moegestreden Riiber finishte uiteindelijk als achtste. Een hard gelag voor de grote favoriet, die de wedstrijd vanaf de kleine schans moest missen omdat hij toen nog in isolatie zat. In plaats van het verwachte twee keer goud staat Riiber nu met lege handen...

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Graabak skiet naar goud voor Noorse ploeg op Noordse Combinatie
17/02/2022 OM 12:29
Beijing 2022
Beijing 2022 | Riiber vanwege vormgebrek niet van start op relay
16/02/2022 OM 09:38