Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Riiber vanwege vormgebrek niet van start op relay

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/02/2022 om 18:14 GMT+1

Jarl Magnus Riiber gaat morgen niet van start tijdens de relay op de grote schans. De Noor is vanwege vormgebrek aan de kant geschoven. Espen Bjørnstad neemt zijn plek op donderdag over, zo meldde teammanager Ivar Stuan vandaag.

Jarl Magnus Riiber

Foto: NTB

Gisteren verspeelde Riiber al op knullige wijze een medaille door de verkeerde afslag te nemen bij het langlaufen, waardoor zijn eerder opgebouwde voorsprong bij het schansspringen (44 seconden) als sneeuw voor de zon verdween.
Riiber was nog maar net uit isolatie na een coronabesmetting en kon precies op tijd meedoen om de medailles, maar het liep helemaal fout. Bij een doorkomst op start/finish pakte de Noor de verkeerde baan, waardoor hij moest omkeren en waardevolle tijd verspeelde. Ondanks de voorsprong van 44 seconden voorafgaand aan het langlaufonderdeel eindigde Riiber op een zeer teleurstellende achtste plaats.
Vanwege zijn eerdere coronabesmetting moest Riiber eerder al de wedstrijd vanaf de kleine schans missen. In plaats van het verwachte twee keer goud staat Riiber nu met lege handen.
picture

Beijing 2022 | Graabak profiteert van stuurfout en pakt goud na spannende eindsprint

Vloek op de Spelen

De Spelen zijn de 24-jarige Noor voorlopig dus heel slecht gezind, want ook in Pyeongchang vier jaar geleden presteerde de viervoudig wereldkampioen ondermaats. Op de individuele onderdelen eindigde Riiber twee keer als vierde en op de relay werd 'slechts' zilver gepakt.
Als klap op de vuurpijl bevestigde de Noorse bondscoach Ivar Stuan vandaag dat Riiber 'vanwege vormgebrek' niet zal deelnemen aan de relaywedstrijd vanaf de grote schans en vervangen zal worden door Espen Bjørnstad.
"We hebben vanochtend een heftig gesprek gehad en hij was er echt klaar mee. Hij heeft een vreselijke Spelen gehad, ongelukkiger kan hij niet zijn", zei Stuan, die Riiber probeerde over te halen om te blijven.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie