AFGANG

Het stoom komt al praktisch uit de oren van Hans Klippus als Herbert de aflevering aftrapt. "Ontluisterend", foetert hij. "Ik snap dat individuele nummers en de commerciële ploegenbelangen voor gaan, maar vind het onbegrijpelijk dat Nederland hier als schaatsland mee wegkomt. Er is geen aandacht voor dit nummer in ons land.Of je bent niet goed genoeg, maar geef het dan aan."
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
"De mannen zitten bij elkaar in de ploeg, die trainen het hele jaar met elkaar en dan presteren ze dit. Het is niet eens spannend geweest. Je zit bijna drie seconden achter brons. Echt een afgang."

GEEN PRIORITEIT

De Nederlandse mannen werden een maand geleden nog Europees kampioen, maar dat betekende weinig, zag Bart Veldkamp. "De andere teams zijn niet bezig geweest met het EK, terwijl Nederland het zag als een bevestiging dat het wel goed zat."

Beijing 2022 | “Het lag niet aan de helm!” - Kramer duidelijk over speculatie

"Fysiek waren ze niet goed, maar de ploegenachtervolging is geen prioriteit in ons land. En doet ook geen onderzoek. Wij zijn de enige die nog wisselen, terwijl dat inmiddels gewoon achterhaald is. Als je er geen tijd, energie en kennis insteekt, dan word je afgestraft. Het is collectief miskleunen."
"Iedereen moeten meegaan in zo'n traject", denkt Veldkamp. "Je ziet wat je dan kunt bereiken met het snowboarden. In Nederland is in het schaatsen alles perfect geregeld, maar het systeem is nu niet ingericht op het teamonderdeel."

DE SLOTRONDE

Naast de haperende Nederlandse ploegenachtervolging kwamen ook de knappe prestaties van onze freestylers, de opvallende beslissingen bij de juryrapporten en nationaliteitwissels aan bod in deze nieuwe aflevering van De Slotronde, de olympische podcast van Eurosport. De Slotronde luister je dagelijks tussen 5 en 20 februari in je favoriete podcast-app.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Commentatoren gaan uit hun dak bij topprestaties op de Spelen
23/02/2022 OM 10:10