Laten we bij het schaatsen beginnen. Helaas kwamen Ireen Wüst en Antoinette de Jong tekort. Jutta Leerdam deed wel mee om de medailles. Het werd zilver, maar wat als ze die ene misser niet had gemaakt? Het goud ging naar de Japanse Miho Takagi. Brittany Bowe uit de Verenigde Staten won brons.

Beijing 2022 | Jutta Leerdam: "Het is een medaille op de Spelen, dus ik moet blij zijn"

Valieva valt van het podium

Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Internationaal ging het vooral over het kunstrijden bij de vrouwen. Vandaag stond de beslissende vrije kür op het programma. Alle ogen waren gericht op Kamilia Valieva, maar de vijftienjarige ging ten onder aan de druk. Haar landgenote Anna Shcherbakova profiteerde en won goud. Het zilver was voor Alexandra Trusova, eveneens uit Rusland. Kaori Sakamoto uit Japan werd derde.

Beijing 2022 | Bekijk hier de volledige kür van de gouden Anna Shcherbakova

Een dramatische Spelen beleeft ook alpineskiër Mikaeala Shiffrin. Ze zou wel even een paar gouden plakken winnen, maar bij de combinatie kwam er voor de derde keer een DNF achter haar naam te staan. Het goud ging nu naar de Zwitserse Michelle Gisin. Haar landgenote Wendy Holdener werd tweede. Federica Brignone won brons.
Sandra Naeslund is de nieuwe olympisch kampioene op de skicross. De Zweedse eindigde vier jaar geleden in Pyeongchang net naast het podium. Canada staat traditiegetrouw ook op het podium bij dit onderdeel. In Peking was het Marielle Thompson die het Noord-Amerikaanse land vertegenwoordigt. De Duitse Daniela Maier werd naar de derde plaats gezet nadat Fanny Smith een straf kreeg van de jury.

Beijing 2022 | Zweedse Naeslund olympisch kampioene skicross

Graabak skiet naar goud

Toen Jørgen Graabak eenmaal alleen aan kop kwam voor Noorwegen, gaf de concurrentie het op in de relay van de Noordse combinatie. Zij achtten zichzelf niet in staat om de winnaar van het individuele onderdeel grote schans nog te achterhalen. En dus keken Duitsland, Japan en Oostenrijk vooral naar elkaar en wilden vooral niet te veel kopwerk doen.
Vinzenz Greiger bewees nogmaals een prima eindsprint in huis te hebben en bezorgde de Duitsers het zilver. Japan werd derde.

Beijing 2022 | Graabak skiet naar goud voor Noorse ploeg op Noordse Combinatie

Goud voor Canada

Canada heeft de olympische titel ijshockey bij de vrouwen van de Verenigde Staten overgenomen. In een rechtstreeks duel waren de noorderburen met 3-1 te sterk voor de titelverdediger en nam daarmee revanche voor de verloren finale van vier jaar geleden.

Beijing 2022 | Canadese dames verslaan VS in ijshockeyfinale

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Commentatoren gaan uit hun dak bij topprestaties op de Spelen
23/02/2022 OM 10:10