Skiën mannen slopestyle

We begonnen de dag vroeg, waar bij de mannen slopestyle skiën om de medailles gestreden ging worden. Alexander Hall legde de lat al vroeg met een score van 99,01 hoog waardoor andere deelnemers risico moesten nemen. Dat resulteerde in lage scores en mislukte runs. De Noor Birk Ruud kon zijn olympische titel niet verdedigen. Het zilver was voor Nicholas Göpper waardoor de Amerikanen een dubbelslag sloegen. Het brons was voor de Zweed Jesper Tjader.

Beijing 2022 | De gouden eerste run van Alexander Hall

Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51

Alpineskien slalom mannen

Daarop volgde de slalom bij het alpineskiën. Nadat de Fransman Clement Noel een matige eerste run noteerde, was zijn tweede run bijna magisch. Hij pakte ondanks die eerste run toch goud. Johannes Strolz, die vooraf toch wel als de favoriet was bestempeld, kwam 0,61 seconden tekort ten opzichte van de Fransman. Het brons was voor de Noor Sebastian Foss-Solevaag.

Beijing 2022 | De ontknoping van de ski slalom

Biatlon estafette vrouwen

Bij de estafette vrouwen zijn de Zweedse vrouwen de besten. De grote ster bij de Zweedse was Hanna Oeberg. Zij startte als derde met een achterstand van 27 seconden en ondanks dat ze vier keer miste bij het schieten, was ze veruit het snelst op de ski's. Haar jongere zus, Elvira Oeberg, wist uiteindelijk met twaalf seconden voorsprong het goud binnen te hengelen. Het zilver was voor de Russische dames en de bronzen plak ging naar de Duitse vrouwen.

Beijing 2022 | Zweedse dames verdiend naar olympische titel biatlon estafette

Langlaufen klassieke stijl vrouwen

Hier was zelfs in de ultieme slotfase eigenlijk nog helemaal niks beslist, maar de Duitse Victoria Carl kwam als derde aan bij de eindsprint. Dat deed haar echter niks, want uiteindelijk kwam ze met een verschil van 0,17 seconden als winnares over de finish. Carl eindigde voor Jonna Sundling en Natalia Nepryaeva. Zo bleek het zilver voor Zweden en het brons voor Rusland.

Beijing 2022 | Machtige eindsprint Victoria Carl goed voor teamsprint goud

Langlaufen klassieke stijl mannen

De Noren, Finnen en Russen kwamen met zijn drieën uit voor de laatste ronde. In de afdaling bleek de Noor Johannes Høsflot Klaebo te sterk voor de concurrentie en pakte goud met zijn teamgenoot Erik Valnes. De Fin Joni Mäki won de sprint voor het zilver van de Rus Alexander Terentev, die genoegen moest nemen met brons.

Beijing 2022 | Johannes Høsflot Klaebo bezorgt Noorwegen het goud in de teamsprint

Freestyle skiën aerials mannen

Guangpu Qi bleek in de finale te sterk voor de concurrentie. Hij ging samen met zijn landgenoot Zongyang Jia als favoriet de finale in. Guangpu Qi was dus goed voor goud, maar Zongyang Jia maakte een fout waardoor hij de schifting miste. Het zilver was voor de Oekraniër Oleksandr Abramenko en het brons ging naar de Rus Ilia Burov.

Beijing 2022 | Guangpu Qi bezorgt China goud op Freestyle Aerials

Troostfinale ijshockey vrouwen

Bij het ijshockey was er voor de vrouwen een bronzen plak te verdelen. De Finse vrouwen waren eigenlijk de gehele wedstrijd te sterk voor de Zwitsersen, wat resulteerde in een eenzijdige wedstrijd die eindigde in 4-0. Brons dus voor Finland. De finale gaat zoals verwacht tussen Amerika en Canada en wordt donderdagochtend 5:00 uur gespeeld.

5000m shorttrack estafette mannen

De Canadese mannen hebben het goud weten te pakken ten koste van Zuid-Korea. Het was een spannende strijd, maar de winnaar van de bronzen medaille vier jaar geleden gaan nu naar huis met goud. Het zilver was er dus voor Zuid-Korea en het brons was verrassend voor Italië. De Russen vielen nipt naast het podium en staan met lege handen.

Beijing 2022 | Sterk optreden Canada in relayfinale bekroond met goud

1500m vrouwen shorttrack vrouwen

Suzanne Schulting is er niet in geslaagd de gouden medaille op dit onderdeel te winnen. Na een kleine samenkomst een paar rondes voor de finish was een inhaaljact niet genoeg. De gouden medaille ging naar de Zuid-Koreaanse Minjeong Choi. Het zilver was voor Arianna Fontana want Schulting kwam drie duizendsten tekort voor de tweede plek. Zij pakte dus het brons, wat nog altijd goed was voor haar vierde medaille van Beijing 2022.

Beijing 2022 | Suzanne Schulting geëmotioneerd na de derde plaats op 1500 meter

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Commentatoren gaan uit hun dak bij topprestaties op de Spelen
23/02/2022 OM 10:10