Schaatsen 1000m

Nederlands trots op het podium. Op de eerste plaats welteverstaan. Thomas Krol pakt de gouden medaille met een tijd waar hij eigenlijk van dacht te moeten billenknijpen. Niks bleek minder waar, want wereldkampioen Kai Verbij moest zijn rit staken nadat hij precies gelijk met Canadees Laurent Dubreuil de bocht uitkwam. De buitenbocht heeft voorrang en dus was Verbij genoodzaakt zijn ronde te stoppen. Dubreuil reed uiteindelijk een tweede tijd, goed voor een zilveren plak, en het brons was voor de Noor Håvard Holmefjord Lorentzen.

Beijing 2022 | Bekijk hier de gouden rit van Thomas Krol

Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51

Freestyle skiën halfpipe

De Amerikaans geboren Chinese Eileen Gu pakte haar tweede gouden en in totaal derde medaille van deze Olympische spelen. Dit wist nog nooit iemand op het freestyle skiën te doen. De achttienjarige liet maar eens zien waar ze van gemaakt was. Het zilver op de halfpipe was voor de Canadese Cassie Sharpe en het brons ook voor een Canadese. Deze keer Rachael Karker.

Beijing 2022 | Eileen Gu is beste jonge olympiër na nieuw goud

Curling finale 3e en 4e plek

De extravagante curler Matt Hamilton heeft de Amerikaanse curlers niet op sleeptouw kunnen nemen richting een medaille in Peking. In de troostfinale om het brons werd er met 8-5 verloren van noorderbuurman Canada.

Beijing 2022 | Canada wint brons met curling ten koste van Matt Hamilton

Skicross mannen

De Zwitser Ryan Regez heeft hier het goud weten te winnen. Hij was ook leider in het wereldbekerklassement, maar probeer dat dan maar eens waar te maken. Geen probleem voor Regez, die binnen no time de leiding in de wedstrijd pakte. Deze geeft hij ook niet meer uit handen voor een gouden plak. Landgenoot Alex Fiva deed het ook uitstekend. Hij lag al vrij snel tweede en wist dit ook vast te houden voor zilver. Het brons gaat mee met de Rus Sergey Ridzik.

Beijing 2022 | Een-tweetje bij skicross voor Zwitserland. Ryan Regez olympisch kampioen

Biatlon massastart 12,5km vrouwen

De Franse Justine Braisaz-Bouchet heeft hier het goud gewonnen. Ze eindigde vijftien seconden voor de zilveren medaillewinnaar, de Noorse Tiril Eckhoff. Het brons werd gewonnen door Marte Olsbu Roeiseland.
Dit betekende voor Roeiseland een medaille op alle vier de individuele onderdelen biatlon. Alleen de Noorse biatlon-grootheid Ole Einar Bjørndalen wist dat ooit te volbrengen. Voor Roeiseland eindigen deze Spelen met goud op de 7,5 km sprint en de 10km achtervolging, brons op de 15km en nu dus weer brons.

Beijing 2022 | Braisaz-Bouchet verovert goud op 12,5 kilometer massastart

Baitlon massastart 15km mannen

Johannes Thingnes Bø was hier goed voor zijn vijfde (!) medaille van deze Spelen. Hij won het goud met een redelijke voorsprong op de Zweed Martin Ponsiluoma, die het zilver mee naar huis mag nemen. Het brons was voor de Noor Vetle Sjaastad Christiansen.
Quentin Fillon Maillet kwam door een paar matige schietbeurten tekort voor een medaille. Hij had de eerste biatleet kunnen worden met zes medailles op dezelfde Olympische Spelen, maar kon het niet waarmaken. Hij moest genoegen nemen met een vierde plek.

Beijing 2022 | Bø pakt vierde goud op enerverende massastart

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Commentatoren gaan uit hun dak bij topprestaties op de Spelen
23/02/2022 OM 10:10