Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Dit zijn alle medaillewinnaars op dag vijftien van de Olympische Spelen

Gerjan Linssen

Geupdate 19/02/2022 om 19:16 GMT+1

Het was de dag van de derde gouden medaille van Irene Schouten. Dit keer was ze de beste op de massastart. Maar er waren zaterdag meer medaille te verdelen. Bij curling, ijshockey, bobsleeën, freestyle skiën, paarrijden en langlaufen waren plakken te winnen. Een overzicht.

Irene Schouten viert het winnen van de massastart.

Foto: Getty Images

Massastart vrouwen

Schouten kreeg het voor elkaar. Na de 3000m en de 5000m was het weer raak. Na een tijdje goed voorin mee te draaien, leek het in de laatste ronde fout te gaan voor Schouten. De Canadese Ivanie Blondin leek er met het goud vandoor te gaan. Maar Schouten bleef volgen en wist met een geweldige eindsprint het goud op haar naam te zetten.
Het zilver was dus voor de Canadese Blondin en achter hen volgde de Italiaanse Francesca Lollobrigida, die het brons mee naar huis mag nemen.
picture

Beijing 2022 | Monsterlijke sprint van Schouten voor derde goud

Massastart mannen

Sven Kramer en Jorrit Bergsma waren niet in staat om het podium te bereiken. De Belg Bart Swings kon dat wel. Hij reed een mega-rit en beloonde zichzelf met goud. Dat is het eerste goud voor België op de Winterspelen sinds Micheline Lannoy en Pierre Baugniet in 1948 goud wonnen op het onderdeel paarrijden. Sven Kramer reed zijn laatste olympische wedstrijd en vond Swings de terechte winnaar.
Daarachter waren twee Zuid-Koreanen goed voor zilver en brons. Dan hebben we het over Chung Jae-won en Lee Seung-hoon.
picture

Beijing 2022 | Belgisch goud voor Bart Swings in laatste race Sven Kramer

Freestyle skiën halfpipe mannen

De zaterdagnacht begon om 02:00 uur met de halfpipe voor de mannen. Hier wist Nico Porteous in zijn eerste run meteen de beste run van iedereen neer te zetten. Met een score van 93.00 werd hij de winnaar. Hij werd door zijn team getrakteerd op een haka, een traditionele maoridans.
De Amerikanen David Wise en Alex Ferreira wonnen zilver en brons.
picture

Beijing 2022 | Porteous bezorgt in halfpipe Nieuw-Zeeland tweede goud van Spelen

Curling finale mannen

De Zweedse mannen hebben de curlingfinale met 5-4 gewonnen van Groot-Brittannië. Na tien ends was er nog geen winnaar en in het extra end wist Zweden de partij naar zich toe te trekken.
Er is geen uitleg nodig dat dit betekent dat de mannen uit Groot-Brittannië zilver hebben gewonnen. Het brons ging gisteren al naar de Canadezen, ten koste van onze favoriete curler Matt Hamilton.
picture

Beijing 2022 | Zweden verslaat Groot-Brittannië en wint curlinggoud

Langlaufen 50km massastart vrije stijl

De start van dit evenement werd door barre weersomstandigheden uitgesteld en de wedstrijd ingekort. In plaats van 50 is er nu 'maar' 28 kilometer afgelegd.
Alexander Bolshunov uit Rusland zal daar niet wakker van hebben gelegen. Hij was favoriet, maar zou goede tegenstand krijgen van de Noor Johannes Klaebo. Maar Klaebo had last van maagklachten en heeft de finish uiteindelijk niet gehaald. Bolshunov was de snelste in de slotfase en won zo zijn derde goud op deze Olympische Winterspelen.
Het zilver op dit onderdeel was voor mede-Rus Ivan Yakimushkin en het brons was voor Simen Hegstad Krueger waardoor Noorwegen nog wel op het podium stond.
picture

Beijing 2022 | Bolshunov verovert op massastart derde goud op Spelen

Paarrijden vrije kür

De Chinese Sui Wenjing en Han Cong hebben na een zinderende finale vrije kür het goud in eigen land weten te houden. Na een wereldrecord op de korte kür van vrijdag (een 84.41) konden ze zaterdag ook leveren.
Het verschil met het Russische paar Evgenia Tarasova en Vladimir Morozov was o zo klein, maar dus net genoeg. Voor het brons was het weer een Russisch paar. Dit maal Anastasia Mishina en Aleksandr Galliamov.
picture

Beijing 2022 | Vier jaar na de tranen van Pyeongchang winnen Sui en Han nu wel goud

Finale derde plek curling vrouwen

Voor het curlingbrons stonden Zweden en Zwitserland tegenover elkaar. Na tien ends was de eindstand 9-7 voor de Zweedse dames. De grote finale gaat zondag tussen Japan en Groot-Brittannië.

Bobsleeën tweevrouwsbob

Het Duitse duo Laura Nolte en Deborah Levi heeft op dit onderdeel de gouden plak gewonnen. Nolte en Levi waren over vier runs 0,77 seconden sneller dan landgenoten Mariama Jamanka en Alexandra Burghardt. Ze wordt de Duitse dominantie in de bobslee voortgezet.
Het brons kwam op naam van de Amerikaanse Elana Meyers-Taylor en Kaillie Humphries.
picture

Beijing 2022 | Laura Nolte en Deborah Levi pakken goud in tweemansbob

Troostfinale ijshockey mannen

De zaterdag eindigde met de ijshockeywedstrijd om het brons bij de mannen. Zweden nam het op tegen Slowakije. De Slowaken scoorden er twee in de tweede periode en toen Zweden vervolgens risico moest nemen werd dat twee keer afgestraft. Dit zorgde voor een 4-0 overwinning van de Slowaken.
De echte finale gaat zondag tussen Finland en Rusland.
picture

Beijing 2022 | Historisch ijshockeybrons voor Slowakije dankzij winst op Zweden

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie