Klik hier voor het volledige schema plus alle hoogtepunten van Beijing 2022
Hoe laat beginnen de schaatswedstrijden op de Olympische Spelen?
Hoe laat beginnen de wedstrijden shorttrack op de Olympische Spelen?
Welke Nederlanders hebben zich geplaatst voor de Winterspelen?
De openingsceremonie is de ideale manier om de voorpret voor al die sportieve hoogtepunten te voeden. De show is ongetwijfeld spectaculair, aansluitend bij de Chinese tradities en cultuur. Bovendien steekt een legendarische sportheld de olympische vlam aan. Het is op dit moment nog een verrassing wie dit gaat doen.

De olympische fakkel is momenteel bezig aan een reis in estafettevorm door China. Op vrijdag komt hij aan in Peking. Wanneer de vlam brandt, zijn de Olympische Spelen officieel begonnen!

Tokyo 2020 : Hoogtepunten openingsceremonie Olympische Spelen

Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51

Vogelnest

De openingsceremonie vindt plaats in het nationale stadion van Peking, door zijn vorm ook wel het 'Vogelnest' genoemd. Het is niet voor het eerst dat de Olympische Spelen hier begonnen. In 2008 gingen in dit stadion de Zomerspelen officieel van start. In het stadion is plaats voor 80.000 mensen, maar vanwege de coronacrisis zijn de meeste stoeltjes niet gevuld. Slechts een handjevol mensen is welkom op uitnodiging. Zij mogen niet zingen of roepen, maar wel klappen.

De vlaggenceremonie is een hoogtepunt van de opening. Eén voor één presenteren de landen zich aan het publiek. Namens Nederland dragen Kjeld Nuis en Lindsay van Zundert de vlag. Nuis won vier jaar geleden twee keer goud. Van Zundert is de eerste Nederlandse deelneemster aan het kunstrijden op de Olympische Spelen sinds Dianne de Leeuw in 1976.

Hoogtepunten

Na de openingsceremonie volgen de sportieve hoogtepunten elkaar in rap tempo op. Laten we hopen dat de Nederlandse resultaten minstens zo goed zijn als in Pyeongchang in 2018!

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment kun je ruim twee weken lang genieten van live wintersport via onze kanalen.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Commentatoren gaan uit hun dak bij topprestaties op de Spelen
23/02/2022 OM 10:10