Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Uniek: Team USA wacht na vier dagen nog op eerste goud

Sander Grasman

Geupdate 08/02/2022 om 16:31 GMT+1

De Amerikanen zijn normaal gesproken niet weg te denken uit de top van het medailleklassement, maar op Beijing 2022 wil het vooralsnog niet zo lukken. Tot nu toe werden er slechts drie zilveren medailles behaald, terwijl het Stars and Stripes zelfs nog niet heeft geklonken.

Team USA stelt vooralsnog teleur op Beijing 2022

Foto: Getty Images

Het zijn nog niet de Winterspelen van de Amerikanen. Doordat Team USA nog geen enkele gouden medaille wist te bemachtigen, bivakkeert de Amerikaanse equipe nu ergens onderin het medailleklassement. Het moet op dit moment zelfs warme oorden als Australië en Nieuw-Zeeland voor zich dulden.

TELEURSTELLING

Superster Mikaela Shiffrin ging al na een paar poortjes onderuit, terwijl de val van haar collega Nina O'Brien zelfs resulteerde in een dubbele beenbreuk. Vandaag ging Joey Mantia met hoge verwachtingen van start, maar die kon hij verre van inlossen. De Amerikaan eindigde op een teleurstellende zesde plek, twee seconden achter op winnaar Kjeld Nuis.
picture

Beijing 2022 | Shiffrin kan medaille vergeten na valpartij

Na de teleurstellende race van Mantia restte de Amerikanen nog één kans om de goudkoorts te stillen, maar Jessie Diggins kwam op de langlaufsprint niet verder dan brons, achter de Zweedsen Jonna Sundling en Maja Dahlqvist. Daarmee komt er weer een olympische dag ten einde zonder gouden medaille voor Team USA.

GOUDEN GU

Des te pijnlijker is het succes van Eileen Gu. De wieg van de snowboardster stond in San Francisco, maar in 2019 koos ze ervoor om uit te komen voor China, het geboorteland van haar moeder. De negentienjarige atlete is de grote Chinese ster op deze Spelen en werkt in het dagelijks leven zelfs aan een modellencarrière.
picture

Beijing 2022 | Eileen Gu springt op laatste moment naar olympische titel

Gu won vandaag de gouden medaille op de Big Air met een sensationele laatste sprong. Haar prestatie kon rekenen op applaus van IOC-voorzitter Thomas Bach en tennisster Peng Shuai. Gu is namelijk een pion in een geopolitiek spel tussen haar geboorteland - waar ze bovendien nog woont - en het land dat ze sportief vertegenwoordigt.

CHEN

Is er dan helemaal geen reden tot juichen voor de Amerikanen? Die is er wel. Hun kunstschaatstroef Nathan Chen is namelijk hard op weg naar het goud. Waar zijn concurrent en Japanse publiekslieveling Yuzuru Hanyu tegenviel, verbeterde de Chinese Amerikaan met een geweldige korte kür het wereldrecord met een score van 113,97 punten.
picture

Beijing 2022 | Chen leidt met wereldrecord na sensationele kür

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie