Australië vliegt door het zwembad, maar Van Den Hoogenband is de grote ster

De Olympische Spelen van Sydney leken het uitgelezen moment voor de Australische zwemmers om de hegemonie van de Verenigde Staten te doorbreken, voor het eigen publiek. De verwachtingen lagen hoog, misschien wel zo hoog dat er met geen mogelijkheid aan voldaan kon worden. Toch stelden de zwemmers niet teleur, met vijf gouden medailles werd er meer succes behaald dan Amerika. Waar Australië meer goud verwachtte, kwam daar concurrentie uit onverwachte hoek. Zo was daar onder andere Inge de Bruijn met drie gouden medailles. Maar de grootste ster in het water is Pieter van den Hoogenband. De Nederlander begon 'zijn' Olympische Spelen met een wereldrecord.

OS 00 | De beste momenten van het zwemmen tijdens de Spelen in 2000

Olympische Spelen
Milaan 2026 | Acht nieuwe onderdelen toegevoegd, recordaantal onderdelen voor vrouwen
25/06/2022 OM 15:17

Cathy Freeman is na twee Wereldtitels ook Olympisch kampioene 400 meter

De Australische verwachtingen bij het zwemmen werden niet waargemaakt, maar er was meer hoop op Australisch succes. Cathy Freeman, de vertegenwoordiging van de Aboriginals in Australië, doet waar het hele land op hoopt: goud winnen op de 400 meter.

OS 00 | Cathy Freeman wint goud op 400 meter in eigen land

Na Wereldkampioen en Wereldrecordhouder nu ook Olympisch succes voor Jonathan Edwards
De Brit Jonathan Edwards behaalde Olympisch succes op de hinkstapsprong in Sidney. De Brit was voorafgaand aan het evenement de favoriet, maar sprong naar eigen zeggen niet op zijn best. Het was een emotionele gebeurtenis voor Edwards, die terwijl hij in Australië was zijn schoonmoeder verloor.

OS 00 | Jonathan Edwards maakt favorietenrol waar

Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Nagenieten met hilarische momenten tijdens de Spelen
23/02/2022 OM 11:51