Paris 2024 | Informatie over ticketverkoop bekendgemaakt, meer dan tien miljoen kaarten beschikbaar

Maurits ten Kate

Geupdate 28/11/2022 om 13:59 GMT+1

De eerste fase van het kaartverkoopproces voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 gaat op 1 december van start en geeft fans over de hele wereld de kans om als eerste kaartjes te bemachtigen voor de eerstvolgende zomerspelen. De organisatie heeft erop gehamerd dat de Spelen voor iedereen zijn, en daarom is er rekening gehouden met de hoogte van de prijzen.

Here are the new mascots of Olympic and Paralympic Games of Paris 2024. They are The Phryges.

Foto: Eurosport

Sportfanaten die zeker willen zijn van een kaartje voor de aankomende zomerspelen kunnen zich vanaf 1 december aanstaande t/m 31 januari 2023 inschrijven voor de eerste fase van ticketverkoop. Na 31 januari wordt er tussen de inschrijvingen geloot, en de gelukkigen kunnen tussen 15 februari en 15 maart hun tickets verzilveren.
De ingelote inschrijvingen krijgen een timeslot van 48 uur om hun kaarten en ticketpakketten ook daadwerkelijk te kopen. Met deze nieuwe feature hoopt de organisatie op een betere en eerlijkere kaartverkoop.
Inschrijven voor de loting van fase 1 is vanaf aankomende donderdag mogelijk via deze link: https://tickets.paris2024.org/.

Toegankelijke Spelen

De organisatie heeft al prioriteit gesteld dat de Spelen voor iedereen beschikbaar moeten zijn, en daarom zijn er al kaartjes vanaf 24 euro te koop voor bijvoorbeeld de triathlonfinale of een atletiekwedstrijd. Deze tickets dienen in de eerste fase wel in pakketten gekocht te worden, waardoor de het goedkoopste pakket in de eerste fase neerkomt op 72 euro.
Het financiële plafond van een persoon is ingesteld op 1150 euro en is bedoeld voor menen die kaarten willen voor loges of lounches. Met inachtneming van deze financiële limiet kun je maximaal 30 tickets boeken, waarvan zes voor dezelfde wedstrijd. Er zijn vanzelfsprekend ook tickets gereserveerd voor mensen in een rolstoel en mensen met een handicap.
Sportliefhebbers die niet zijn ingeloot voor de eerste fase van de ticketverkoop moeten tot maart wachten voordat de tweede fase van de verkoop in gang wordt gezet.. Via wederom een loting kunnen mensen zich inschrijven voor deze fase van de verkoop, die in maart begint. Tijdens deze fase worden er geen pakketten meer verkocht, maar slechts losse kaartjes.
In mei 2023 gaan alle niet verkochte tickets van fase 1 en fase 2 in de vrije verkoop.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie