Noord-Korea komt met een afvaardiging van ongeveer 550 mensen naar PyeongChang. Onder hen zullen veel supporters zijn, maar ook artiesten en een groep taekwondoka. Het is door de komst van de ijshockeysters nu een zeker dat er Noord-Koreanen in het zuiden van het schiereiland in actie zullen komen. Of het kunstdanspaar Ryom Tae-Ok en Kim Ju-Sik ook mee mogen doen is nog onbekend. Zij wachten nog altijd op groen licht van het Internationaal Olympisch comité.

Ryom Tae-Ok and Kim Ju-Sik

Foto: Scanpix

Volgens de Zuid-Koreanen wordt er over een aantal zaken nog gesproken. Zo wordt onderzocht of er gezamenlijke culturele evenementen kunnen worden georganiseerd en wordt overwogen om een skipiste in Noord-Korea als trainingslocatie te gebruiken.
PyeongChang
Vier gouden Nederlandse primeurs dankzij de vrouwen
23/02/2018 OM 08:43
Kritiek
Vooral in Zuid-Korea is er kritiek op het samenvoegen van de ijshockeyteams. Op sociale media zeggen Koreanen dat hun team er door de speelsters uit het Noorden er niet beter op wordt en daardoor minder kans maakt op een medaille.
Er is inmiddels een online petitie gestart om te voorkomen dat de ijshockeyteams worden samengevoegd. Deze is tienduizenden keren ondertekend.
PyeongChang
Gouden plak PyeongChang: 586 gram om je nek
05/01/2018 OM 10:54
PyeongChang
Volg alles live via Eurosport Player, nu € 0,99 per maand
13/02/2018 OM 14:10