Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles
PyeongChang
Live
Live Updates

어서오세요! Welkom! Het is alweer de laatste dag van de Olympische Spelen in PyeongChang. Tijd dus voor de sluitingsceremonie, maar niet voordat we de laatste medailles hebben verdeeld. In het curling, bobsleeën, ijshockey en langlaufen zijn nog plakken te winnen.

Michiel Jonkman

Geupdate 25/02/2018 om 14:04 GMT+1


14:03
Live comment icon
De stadionspeaker laat het nu ook horen: het zit erop! Vier jaar moeten we wachten op nieuwe medailles in de sneeuw en op ijs.
Een prachtig vuurwerk sluit de ceremonie af!
Tot de Zomerspelen in Tokyo 2020. Ook dan weer van begin tot eind te zien bij Eurosport: home of the olympics.
picture

Foto: Getty Images

13:55
Niet de eerste Nederlandse dj op de berg Olympus. Dat was Tiësto die in 2004 in Athene de binnenkomst van de atleten tijdens de openingsceremonie muzikaal omlijstte.
13:55
Maar nog niet helemaal! Een parade aan dj's met onze eigen Martin Garrix. U weet wel, die van de superhit Animals en in 2017 uitgeroepen tot beste dj ter wereld. De gouden medailewinnaar onder de dj's dus.
13:53
Het olympisch vuur in PyeongChang is gedoofd...het is nu echt voorbij.
picture

Foto: Getty Images

13:52
Een enorme sneeuwbol wordt het stadion binnengereden. In de bol zitten alle herinneringen aan deze Spelen.
13:49
Het zit er bijna op, maar het olympisch stadion blijft natuurlijk nog even staan, want de Paralympische Winterspelen komen er nog aan: van 9 tot en met 18 maart.
13:43
En we gaan ons weer vermaken met een portie knallende K-Pop!
Het Eurovisie Songfestival is er niks bij...
picture

Foto: Getty Images

13:42
Na de woorden van de IOC-president zit de show er nog niet op. In een dans over een smeltende sneeuwvlok moet het einde van de Spelen gesymboliseerd.
13:41
Thomas Bach heeft de Olympische Spelen officieel gesloten! Het is over en we moeten weer vier jaar wachten op de volgende Winterspelen.
13:40
Acht atleten van alle continenten tonen samen met IOC-voorzitter Thomas Bach hun dankbaarheid aan de Koreaanse bevolking. Met als blikvangers biatleet Martin Fourcade namens Europa en alpinediva Lindsey Vonn namens Noord-Amerika.
picture

Foto: Getty Images

13:34
Thomas Bach volgt hem op en benadrukt de dat vrede en respect een belangrijk onderdeel zijn geweest van de Spelen.
picture

Foto: Getty Images

13:29
Het is tijd om te speechen. De eerste achter de microfoon is het hoofd van de organisatie van de Olympische Spelen in PyeongChang.
13:25
Er gaat nu een virtuele e-mail vanuit Korea naar China. Het is maar een klein stukje natuurlijk.
See you in Beijing 2022! Het logo is onthuld en de olympische vlag overgedragen aan de burgemeester van de Chinese metropool.
13:22
Houd je niet zo van de showonderdelen bij de sluitingsceremonie. Check dan de grappigste momenten tijdens de afgelopen Winterspelen.
13:18
China heeft wel een hoop werk aan de winkel de komende vier jaar, willen ze een beetje goed voor de dag komen op hun Home Games. Hier in PyeongChang slechts 9 medailles voor het land met bijna 1,4 miljard inwoners. Alleen goud voor de shorttracker Dajing Wu.
picture

Foto: Getty Images

13:17
De burgemeester van Pyeongchang geeft de olympische vlag aan IOC-president Thomas Bach. Die geeft deze op zijn beurt door aan de burgemeester van China. Daar worden de volgende Winterspelen georganiseerd in 2022.
picture

Foto: Getty Images

13:11
Het officiële deel is aangebroken. En daar hoort het strijken van de vlag van Griekenland natuurlijk bij. Zonder de Grieken waren er geen Spelen geweest. In de klassieke oudheid werden elke vier jaar in Olympia sportwedstrijden gehouden ter ere van de god Zeus.
13:07
Maar als je daar helemaal niks mee hebt (en dat kunnen wij goed begrijpen), houd nog even vol, straks treedt onze eigen Martin Garrix op!
13:05
Wat niet kan ontbreken bij de Olympische Spelen is K-pop. De muziekstroming is overal ter wereld populair en was ook veel te horen bij de verschillende sportevenementen.
12:59
De Noren zijn dus de succesvolste equipe van PyeongChang 2018. Zorgde deze man voor het geheime recept? In ieder geval wel voor het krachtvoer.