Cheryl Maas heeft geen rol van betekenis kunnen spelen op het onderdeel slopestyle. De Nederlandse snowboardster, die direct finale had omdat de wind de kwalificatie verstierde, ging tot twee keer toe onderuit in haar run.
De 33-jarige Udense kwam daardoor niet verder dan de 23e plaats, met een score van 35.30. Slechts drie snowboardsters deden het minder goed dan Maas.
Anderson
PyeongChang
Vier gouden Nederlandse primeurs dankzij de vrouwen
23/02/2018 OM 08:43
De zege bij het slopestyle-evenement ging naar de Amerikaanse Jamie Anderson. De regerend olympisch kampioen was al in haar eerste run ongenaakbaar, en omdat niemand aan het puntentotaal kon tippen had ze de tweede run niet eens nodig. Dat ze in haar tweede gang naar beneden net als zoveel anderen onderuit ging maakte daarom niets uit.
De slopestylefinale werd volledig ontsierd door vele valpartijen. Daar konden de snowboardsters zelf weinig aan doen, overigens. De wind was de grote boosdoener, zeker tijdens de sprongenseries.
Alpineskiën afgelast
De wind zorgde niet alleen bij het snowboarden, maar ook bij het alpineskiën voor een negatieve hoofdrol. Gisteren werd de organisatie al gedwongen om de afdaling bij de mannen af te gelasten, en vandaag ging er een streep door de reuzenslalom bij de vrouwen.
In de Zuid-Koreeanse bergen werden windsnelheden gemeten tot 140 kilometer per uur. Onverantwoord om dan voor medailles te skiën, zo oordeelde de jury. De reuzenslalom voor vrouwen is daarom, net als de afdaling bij de mannen, verplaatst naar komende donderdag.
Canada pakt kunstrijgoud
De Canadese ploeg is op soevereine wijze winnaar geworden van het goud bij de landenwedstrijd kunstrijden. Canada scoorde op de acht onderdelen 73 punten en bleef Olympische Atleten uit Rusland (zilver, 66 punten) en de Verenigde Staten (brons, 62 punten) voor.
De afsluitende ijsdansroutine van Canada was de kroon op het werk. Tessa Virtue en Scott Muir onderstreepten met hun score van 118.10 dat zij bij de individuele parencompetitie grote kanshebbers zijn op nog meer eremetaal.
Curlingsucces
En bij kunstrijden stopte het Canadese succes niet vannacht. Het gemengde curlingteam Lawes/Morris versloeg in de halve finale de Noren, en mag zich daarom opmaken voor de strijd om goud. Daarin spelen de Canadezen tegen de Russen of de Zwitsers.
Het succes van Lawes en Morris is extra bijzonder omdat ze sinds kort een curlingduo vormen. Vlak voor de Canadese selectiewedstrijden werden ze aan elkaar gekoppeld, oefenden ze 30 minuten, en de rest is geschiedenis. De curlingfinale voor het gemengd dubbel staat gepland voor morgen om 12:05.
PyeongChang
Gouden plak PyeongChang: 586 gram om je nek
05/01/2018 OM 10:54
PyeongChang
Volg alles live via Eurosport Player, nu € 0,99 per maand
13/02/2018 OM 14:10