Zwetsloot eindigt op plaats vijf bij skateboarden

Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot kwamen al vroeg in de nacht in actie op de skatebaan. De kwalificaties van het onderdeel Street stond op de planning. 'Skatekeet' mocht als eerste aan de bak. In de eerste heat wist de pas 16-jarige een score neer te zetten van 8.70. Op dat moment ging ze aan de leiding. In de tweede heat werd al snel duidelijk dat de score ruim boven de 10 punten moest liggen om de finale te halen. In de tweede heat mocht Roos Zwetsloot laten zien wat ze in huis had. Met 13.48 legde Zwetsloot de lat op een nieuwe hoogte. Uiteindelijk wist ze zich als vierde te kwalificeren voor de finale.
Zwetsloot begon sterk in de finale van het Street skateboarden. Na haar twee runs stond de 20-jarige skater op de eerste plek. Met 4.12 punten voor haar eerste trick leek ze goed op weg te zijn voor de medailles. Het lukte Zwetsloot helaas niet om nog een trick the landen en om die medaille te verzekeren. Het goud ging naar de pas 13-jarige Momiji Nishiya. Leeftijdsgenoot Leal Rayssa pakte het zilver. Funa Nakayama neemt de laatste medaille mee naar huis. Lees hier het verslag.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Medaillewinnaars Olympische Spelen in Den Haag nogmaals gehuldigd
10/08/2021 OM 14:39

Tokyo 2020 | Zwetsloot na sterk begin net naast podium

Hockeyvrouwen komen moeizaam op gang

Met een 1-0 voorsprong vroeg in de wedstrijd, in het eerste kwart, leek Nederland de overwinning gemakkelijk naar zich toe te kunnen trekken. Ierland wist goed weerstand te bieden en het bleef lang bij slechts een doelpunt verschil. In de laatste minuten was de koek op bij de Ieren en Nederland maakte toen in slechts enkele minuten nog drie doelpunten. De doelpuntenmakers zijn Albers, Pheninckx, Leurink en Matla. Lees hier het verslag.

TOKYO 2020 | Samenvatting hockeyvrouwen - Ierland

Piek en Tabeling maken korte metten met Egyptisch tweetal

Selena Piek en Robin Tabeling ondervonden weinig weerstand van het Egyptische badmintontweetal. Met 21-9 en 21-4 was de wedstrijd snel voorbij. Vanwege de twee eerder verloren wedstrijden is het Nederlandse tweetal alsnog uitgeschakeld op het olympisch toernooi.

Tokyo 2020 | Piek en Taborling ondanks overwinning op Egypte uitgeschakeld

Ook bij de mannen individueel kwam er een Nederlander in actie. Mark Caljouw nam het op tegen Misha Zilberman. De Israeliër was in de eerste game met 21-17 te sterk. De tweede game was in het voordeel van de Nederlander: 21-9. Ook de derde game was in het voordeel van Caljouw (21-10).
Lees hier het verslag en bekijk de beelden.

Arno Kamminga pakt zilveren medaille op 100 meter schoolslag

Arno Kamminga wint de zilveren medaille op de 100 meter schoolslag. De Brit Adam Peaty was, naar verwachting, verreweg de sterkste in het water. Met een tijd van 57.37 prolongeerde de Brit zijn olympische titel. Kamminga deed 58 seconden over zijn wedstrijd en de Italiaan Nicolo Martinenghi pakte het brons in 58.33. Kira Toussaint plaatste zich maandag knap voor de finale op de 100 meter rugslag. Met 59,09 klokte ze de zevende tijd. Maaike de Waard redde het niet met een tijd van 1.00,49.

Tokyo 2020 | Arno Kamminga achter Peaty naar zilver op 100 meter schoolslag

Sanne Verhagen moet meerdere erkennen in Kosovaarse Nora Gjakova

De Nederlandse judoka begon de dag sterk met een overwinning op de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser. De Kosovaarse Nora Gjakova bleek te sterk te zijn voor Verhagen. Vanaf het begin kwam ze niet lekker in de wedstrijd en al snel was de wedstrijd beslist in het voordeel van Gjakova, die later haar het goud won.

Tokyo 2020 | Sanne Verhagen moet meerdere erkennen in Kosovaarse Nora Gjakova

Handboogteam grijpt mis

Het mannen handboogteam was maandag lang in de race om een medaille, maar greep uiteindelijk net mis. Na de winst op Groot-Brittannië (5-3) in de kwartfinale verloren Sjef van den Berg, Gijs Broeksma en Steve Wijler met 6-0 de halve finale tegen Taiwan. In de strijd om het brons was Nederland op weg naar winst. In de vierde set had Van den Berg genoeg aan een negen, maar hij schoot in de acht. Een shoot-off moest de beslissing brengen. Hierin bleken de Japanners te sterk.
Lees hier het verslag.

Windsurfer Badloe neemt de leiding over

Kiran Badloe heeft maandag de vierde race gewonnen in de RS:X-klasse en daardoor de leiding overgenomen in het klassement. Daarna volgden een tweede en zesde plaats tijdens race vijf en zes. De voorsprong op zijn Italiaanse concurrent Mattia Camboni bedraagt slechts één punt.
Bij de dames staat Lilian de Geus op een teleurstellende zesde plaats in het klassement. De regerend wereldkampioene werd maandag achtste, derde en elfde. De olympische titel lijkt daardoor buiten handbereik.

Bertens en Schuurs uitgeschakeld in tweede ronde van het dubbelspel

Het Nederlandse tennisduo Kiki Bertens/Demi Schuurs is maandag uitgeschakeld in de tweede ronde van het dubbelspel. Tegen Veronika Koedermetova en Elena Vesnina kwam het tot een ultieme supertiebreak. Het Russische duo won met 10-7. Omdat Jean-Julien Rojer positief testte op corona komt TeamNL niet meer in actie in het mannen dubbelspel en het gemengd dubbel. Dit betekende tevens het einde van de carrière van Bertens. Lees hier het verslag en bekijk de beelden.

Van der Poel komt ten val en geeft op

Mathieu van der Poel is tijdens de mountainbikerace al vroeg ten val gekomen. De Nederlandse kanshebber stapte nog wel op en maakte meerdere posities goed, maar staakte uiteindelijk de strijd. Milan Vader eindigde als tiende. Lees hier het verslag.

Tokyo 2020 | Valpartij Mathieu van der Poel bij de mountainbike race

Bouwmeester stijgt naar vijfde plaats

Marit Bouwmeester komt voorzichtig steeds beter op dreef in de Laser Radial-klasse bij het zeilen. Na haar matige prestaties op zondag eindigde ze maandag als zevende en tweede. Ze is hierdoor gestegen van de achttiende naar de vijfde plaats in het klassement.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop
09/08/2021 OM 14:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Wat gebeurt er nu met het olympisch dorp?
09/08/2021 OM 12:23