Baanwielrennen - BRASPENNINCX STUNT NAAR GOUD OP KEIRIN!

Baanwielrenster Shanne Braspennincx heeft op sensationele wijze de gouden medaille veroverd op de Keirin. De Nederlandse zette haar goede vorm van de halve finale door in de finale. Met haar overwinning volgt ze Elis Ligtlee op, die in Rio ook net zoals Braspennincx ook verrassend goud won. Lees hier meer over deze prachtige gouden plak, de zevende voor Team NL.

Tokyo 2020 | Shanne Braspennincx stunt met keiringoud

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Medaillewinnaars Olympische Spelen in Den Haag nogmaals gehuldigd
10/08/2021 OM 14:39

Van Schip valt buiten medailles na teleurstellende puntenkoers

Jan-Willem van Schip is in het omnium op de zesde plek geëindigd. De Schalkwijker stond voor de afsluitende puntenkoers op een kansrijke tweede plek. Van Schip was echter niet sterk genoeg om zijn toppositie in het klassement te verdedigen.

Tokyo 2020 | Van Schip valt buiten medailles na teleustellende puntenkoers

Hoogland en Lavreysen soeverein door naar halve finale op sprint

Bij de mannen plaatsten Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zich allebei eenvoudig voor de halve finale op de sprint.

Tokyo 2020 | Lavreysen en Hoogland soeverein naar halve finale sprint

Atletiek - Vrouwen naar 4x400 meter finale dankzij ontketende Bol

De vrouwen 4x400 meter estafetteploeg heeft zich ankzij een geweldige inhaalrace van Femke Bol als tijdsnelste geplaatst voor de finale. De Nederlanders liepen in 3.24.01, een nieuw Nederlands record. Zaterdag rond de klok van 14:30 wordt de finale gelopen. Lees hier meer over die race.

Tokyo 2020 | Vrouwen naar 4x400 meter finale dankzij ontketende Bol

Gardiner pakt goud op 400 meter, Bonevacia eindigt laatste

Steven Gardiner heeft de gouden medaille gewonnen op de 400 meter bij de mannen. De atleet uit de Bahama's rende in een beste seizoenstijd naar de gouden plak. Liemarvin Bonevacia verzuurde flink in de laatste 100 meter en eindigde daardoor als laatste.

Tokyo 2020 | Gardiner pakt goud op 400 meter, Bonevacia eindigt laatste

Atletiek - uitstekende medaillekansen voor Oosterwegel en Vetter

Zes onderdelen zitten erop, nog één te gaan, en nog altijd is er niks beslist. Het goud lijkt niet meer haalbaar voor Anouk Vetter, maar de strijd om het zilver en brons ligt nog volledig open. Ook Emma Oosterwegel doet mee.
Na het speerwerpen raakte Vetter haar eerste plaats zelfs kwijt, maar een zilveren medaille lijkt nog steeds in het verschiet te liggen. Oosterwegel deed heel goede zaken, verbeterde haar persoonlijke record en ligt nu op een vierde plek met uitzicht op meer!
Lees en kijk de samenvatting van het verspringen en het speerwerpen tijdens het zevenkamp. Het laatste onderdeel is de 800 meter, dat rond 14:30 uur verder gaat.

Golf - van Dam zakt verder weg, Hole in one voor Haddioui

Dag twee van het vrouwen golftoernooi zit erop, en Anne van Dam zal die proberen zo snel mogelijk te willen vergeten. De Arnhemse sloeg liefst drie dubbele bogeys en staat nu eennalaatste in het klassement. De Amerikaanse superster Nelly Korda, dochter van voormalig proftennisser Peter Korda, voert het klassement aan met een score van -13, vier slagen boven haar drie naaste belagers.

Tokyo 2020 | Round-up dag 2 vrouwen golftoernooi

Het hoogtepunt van de dag kwam van Maha Haddioui. De Marokkaanse maakte een ace op de par 3 zevende. Hieronder zie je hoe ze dat deed.

Tokyo 2020 | Ace voor Haddioui

Schoonspringen - van Duijn eindigt als tiende in schoonspringfinale

Celine van Duijn presteert heel knap in Tokio. Ze behaalde de finale op de tienmeterplank, waar de 14-jarige Quan Hongchan uit China het goud veroverde, mede dankzij dit soort fantastische sprongen.
Van Duijn eindigde op een knappe tiende plek. Hieronder kun je haar vijf finalesprongen nog eens bewonderen.

Tokyo 2020 | Finalesprongen Celine van Duijn

Waterpolo - Nederlandse vrouwen winnen van China

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben in de strijd voor plaats vijf eenvoudig gewonnen van China. De ploeg van Arno Havenga versloegen hun Chinese opponent met 13-6

Atletiek - mannen missen laatste wissel op 4x100m en daarmee finale

Het is de Nederlandse mannen niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van de 4x100 meter tijdens de Olympische Spelen Tokyo 2020. Churandy Martina wilde te snel weg en daardoor kon Christopher Garia het stokje niet meer doorgeven. Lees en kijk alles over de 4x100 meter en daarmee ook de laatste olympische race van Martina.

Tokyo 2020 | Laatste olympische sprint Churandy Martina mislukt compleet

Openwaterzwemmen - Weertman kan geen rol van betekenis spelen

De Nederlander Ferry Weertman heeft zijn gouden medaille van Rio in 2016 niet kunnen prolongeren. De Nederlander kon vanaf de start al niet aanhaken met de kopgroep en eindigde uiteindelijk als zevende. Kijk hier de samenvatting van het openwaterzwemmen

Atletiek: 4x100 meter - vrouwen ondanks slechte wissel naar finale

Gelijk bij de eerste wissel ging het al bijna fout voor de Nederlandse sprintsters. Nederland finishte als vijfde, de tijd was echter net genoeg voor een plaats in de finale, die vrijdagmiddag plaatsvindt.

Tokyo 2020 | Ondanks slechte eerste wissel staan Nederlandse vrouwen in 4x100 meter finale

Dit bericht wordt later aangevuld.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop
09/08/2021 OM 14:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Wat gebeurt er nu met het olympisch dorp?
09/08/2021 OM 12:23