Openwaterzwemmen

Ook op dag 13 zijn er de hele dag door Nederlandse atleten in actie. Op deze dag begint het openwaterzwemmen om 06:30 uur Japanse tijd. Dit betekent dat om 23:30 uur Nederlandse tijd Ferry Weertman begint aan zijn wedstrijd. Kan de 29-jarige zijn olympische titel van Rio 2016 prolongeren? Sharon van Rouwendaal lukte het gisteren niet. Zij moest genoegen nemen met het zilver.

Atletiek

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Medaillewinnaars Olympische Spelen in Den Haag nogmaals gehuldigd
10/08/2021 OM 14:39
In het Olympic Stadium is er weer volop atletiek-actie. Om 02:40 uur gaan de dames verder met de zevenkamp. De dag begint met verspringen. Anouk Vetter begint aan de tweede dag als leidster van het klassement. Nadine Broersen staat voorlopig vijfde en Emma Oosterwegel is terug te vinden op de elfde plaats. Om 05:30 uur Nederlandse tijd komen de dames weer in actie bij het speerwerpen. Kijk hier de hoogtepunten van de eerste dag van de zevenkamp.
Ook wordt er gesprint bij zowel de dames als de heren. Eerst de 4x100 meter. De dames om 03:00 uur en de heren om 04:30 uur. Dafne Schippers liet haar individuele 100 meter schieten om op deze estafette wel te vlammen. De Nederlandse dames worden wel geteisterd door fysiek malheur. Schippers heeft al tijden last van haar rug en Jamile Samuel liet eerder dit toernooi de 100 en 200 meter aan zich voorbijgaan. Welke van de vijf dames dus gaan deelnemen is nog maar de vraag. Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn en Leonie van Vliet maken het vijftal rond.
Bij de mannen springt de naam van Churandy Martina direct in het oog. Naast de vlaggendrager voor Nederland staan ook Soloman Bockarie, Christopher Garia, Hensley Paulina en Joris van Gool op de startlijst.

Churandy Martina op de Olympische Spelen van 2016

Foto: Getty Images

In de avondsessie van het atletiek staat de 4x400 meter estafette voor de dames op het programma. Net zoals bij de 4x100 meter zijn ook hier vijf dames ingeschreven: Andrea Bouma, Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Hanneke Oosterwegel en Anne van de Wiel. Om 12:25 uur Nederlandse tijd klinkt het startschot.
Een kleine twee uur later. 14:00 uur, start Liemarvin Bonevacia in de finale van de 400 meter heren. Met een nationaal record van 44.62 seconden plaatste de Nederlander zich als zevende voor de finale. De medailles lijken buiten handbereik, maar in de finale is alles mogelijk.

Baanwielrennen

Op dag 13 wordt er wederom gesprint in het Izu Velodrome. Om 08:48 uur komen de kersverse olympisch kampioenen op de teamsprint in actie. Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen kunnen een stapje dichterbij een oranje finale komen.
Jan-Willem van Schip begint een kwartier eerder, om 08:30 uur, aan zijn dag op de Olympische Spelen. De omnium begint met de scratchrace, vervolgens de temporace. Als derde de eliminatierace en de medailles worden verdeeld in de puntenkoers.
Ook Laurine van Riessen komt in actie. Om 09:06 uur beginnen de kwartfinales van de keirin. De finale, mocht ze die halen, staat om 10:37 uur op het programma.

Laurine van Riessen of the Netherlands competes in the Women's Sprint Qualifying on day two of the UCI Track Cycling World Championships held in the BGZ BNP Paribas Velodrome Arena on February 28, 2019 in Pruszkow, Poland.

Foto: Getty Images

Golf

De eerste dag van het olympisch golftoernooi voor vrouwen zit erop. Met een 48e plek op de ranglijst begint Anne van Dam aan haar tweede dag in Japan. Om 00:30 uur Nederlandse tijd is de start.

Schoonspringen

Celine van Duijn staat in de halve finale van het schoonspringen op het 10meterplatform. De Nederlandse wist zich als elfde te plaatsen. De eerste twaalf gaan door naar de finale. Om 03:00 uur komt Van Duijn in actie.

Waterpolo

De Nederlandse waterpolodames nemen het om 07:00 uur Nederlandse tijd op tegen China. Medailles zitten er helaas niet meer in. De twee wedstrijden die nog gespeeld moeten worden, bepalen waar de dames eindigen tussen de vijfde en achtste plek.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop
09/08/2021 OM 14:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Wat gebeurt er nu met het olympisch dorp?
09/08/2021 OM 12:23