Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Deze Nederlanders komen in actie op Dag 15 van de Olympische Spelen

Sander Grasman

Geupdate 07/08/2021 om 04:36 GMT+2

We vallen in herhaling, maar ook zaterdag mogen we weer kijken naar onze machtige baanwielrenners en Sifan Hassan. Dan zijn medailles dus ook nooit ver weg. Wie komen er morgen nog meer in actie?

Harrie Lavreysen Olympics Tokyo 2020

Foto: Getty Images

MARATHON

Vanwege de hitte in en om Tokio heeft de organisatie besloten de marathon van de dames een uur naar voren te halen. Andrea Deelstra en Jill Holterman zullen dus al om 23:00 uur Nederlandse tijd aan de iconische afstand beginnen. De Keniaanse wereldrecordhouder Brigid Kosgei is favoriet voor de titel, maar welke invloed hebben de zware weersomstandigheden op het verloop van de race?

GOLF

Anne van Dam begint rond middernacht Nederlandse tijd aan haar vierde en laatste ronde van het golftoernooi. Ze herstelde zich afgelopen dag enigszins met een ronde van drie onder par, maar nog altijd lijkt eerherstel het hoogst haalbare. Met nog een dag als zaterdag zou ze wel met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van de Spelen.

WATERPOLO

De Nederlandse waterpoloploeg gaat met Australië uitvechten wie als vijfde eindigt. In de groepsfase kwamen de twee teams elkaar al tegen en toen waren het de Australische speelsters die wonnen dankzij een sterk vierde kwart. Oranje zal in het Tatsumi Water Polo Centre dus uit zijn op revanche.
picture

Tokyo 2020 | Dames waterpolo laten zege door vingers glippen tegen Australie

BAANWIELRENNEN

De medaillekansen lijken zich dus pas in de Nederlandse ochtend aan te dienen. Shanne Braspennincx komt om 8:45 als eerste de baan op, maar voor haar staan alleen een achtste en (eventuele) kwartfinale op het programma. Ook bij de keirin voor mannen worden er morgen nog geen medailles verdeeld. Alleen de eerste ronde en de herkansingen worden verreden. Harrie Lavreysen gaat zijn hattrick morgen dus nog niet kunnen volbrengen.
De enige medaille die er op dag 15 in het Izu Velodrome gewonnen kan worden, is die op de Madison. Daarop komen namens Nederland Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik in actie. Havik reed al de wegwedstrijd, terwijl Van Schip op het omnium op weg leek naar eremetaal, maar in de afsluitende puntenkoers alsnog een stuk terugviel.

SIFAN HASSAN

Elke dag lijkt wel een Sifan Hassan-dag. Zaterdag loopt ze de finale op de 10.000 meter. Het is al haar zesde (en laatste) race van deze Spelen. Gaat dat smijten met energie haar op deze lange afstand parten spelen. Vandaag voegde ze een bronzen medaille op de 1.500 meter toe aan haar goud van de 5 kilometer. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar met Hassan lijkt alles mogelijk.

ESTAFETTES 4X400 METER

Zowel de Nederlandse mannen als vrouwen hebben zich weten te plaatsen voor de finale op de 4x400 meter. Zij sluiten zaterdag de dag in het Olympisch Stadion af. Veel meer dan deze finaleplek lijkt er voor beide viertallen niet in te zitten, maar wie weet slagen ze erin te verrassen. We hebben ten slotte altijd nog Femke Bol.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie