Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Deze Nederlanders komen in actie op de slotdag van de Olympische Spelen

Sander Grasman

Gepubliceerd 07/08/2021 om 19:41 GMT+2

Voor de meeste Nederlandse atleten zit Tokyo 2020 er inmiddels op, maar toch zien we ook op de slotdag nog een zestal Nederlanders in actie. De helft daarvan in het Izu Velodrome, terwijl de andere drie van start gaan op de marathon.

Harrie Lavreysen Keirin Tokyo 2020

Foto: Getty Images

MARATHON

Namens Nederland lopen Bart van Nunen, Khalid Choukoud en Abdi Nageeye de slotafstand van deze Spelen. Met 2:06:17 heeft Nageeye het beste persoonlijke record. Zou een van de Nederlanders het voorbeeld van de Amerikaanse Molly Seidel bij de dames kunnen volgen en een verrassende plak veroveren? De Nederlandse atletiekploeg presteert in Tokio fantastisch en een verrassing hier zou het perfecte slot vormen.
picture

Tokyo 2020 | Kirsten Wild komt hard ten val in de koppelkoers

WILD OP JACHT NAAR REVANCHE

Kirsten Wild bijt morgen het spits af in het Izu Velodrome. Zij start rond de klok van 3:00 uur in de Nederlandse nacht aan de scratchrace van het omnium. Op de madison kwam Wild nog ten val, waardoor haar kansen en die van Amy Pieters in rook opgingen. De 38-jarige renster zal erop gebrand zijn zich te revancheren om met een goed gevoel dit toernooi af te sluiten.

BRASPENNINCX VOOR PLEK 5

Voor Shanne Braspennincx is de situatie geheel anders. Zij won al een gouden medaille en zal morgen alleen strijden om een vijfde plek bij de sprint. Ze verloor in de kwartfinales tweemaal van de Duitse Emma Hinze, waardoor een tweede medaille voor de olympisch kampioene al onmogelijk is. Om iets na 4:00 uur gaat Braspennincx van start.
picture

Tokyo 2020 | Harrie Lavreysen naar kwartfinales op keirin, Büchli eruit

HARRIES HATTRICK

De Spelen kunnen voor Harrie Lavreysen al niet meer kapot. Hij won zowel met de Nederlandse ploeg als individueel het sprintnummer. Kan hij zijn hattrick completeren? Lavreysen rijdt in heat 1 onder anderen tegen Jason Kenny. Zij verrijden hun heat om 3:24 uur. Mocht het slotnummer even succesvol verlopen als de rest van de Spelen, dan strijdt de Lichtflits uit Luyksgestel om 5:00 uur om een derde plak.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie