CHAOTISCHE HALVE FINALES BMX

De halve finales van het BMX werden ontsierd door valpartijen. Vaak lagen er helaas ook Nederlanders bij, waardoor het toernooi eindigde voor Twan van Gendt, Joris Harmsen, Laura Smulders en Judy Blaauw. Niek Kimmann, die eerder deze week nog een breukje in zijn knieschijf opliep, en Merel Smulders, die zelf ook ten val kwam in een van de heats vandaag, bereikten wel de finale.

Tokyo 2020 | Niek Kimmann wint de 1e run van de halve finale

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Medaillewinnaars Olympische Spelen in Den Haag nogmaals gehuldigd
10/08/2021 OM 14:39

GOUD KIMMANN!

Hij reed eerder deze week nog vol op een overstekende official, maar zelfs met een gebroken knieschijf legt Niek Kimmann beslag op het goud. In de finale bemachtigde hij al snel de koppositie om die nooit meer af te staan.

Tokyo 2020 | Niek Kimman wint goud - Video

Lees hier het verslag van de finaledag van het BMX'en

BRONS SMULDERS

Merel Smulders voegde daar korte tijd later een bronzen plak toe. Na de finish viel zij huilend in de armen van haar onfortuinlijke zus. De Britse Bethany Shriever eiste het goud op, terwijl Mariana Pajon het zilver mee naar Colombia mag meenemen.

Tokyo 2020 | Merel Smulders wint brons

Tokyo 2020 | Laura en Merel Smulders

Lees hier het verslag van de finale-dag bij het BMX.

KEIZER/MEPPELINK NAAR HUIS

Ze wonnen van al hun wedstrijden de eerste set, maar konden die voorsprong steeds niet omzetten in een zege. Ook het Amerikaanse tweetal Alix/April was vannacht te sterk.

Tokyo 2020 | Einde verhaal voor Nederlands volleybal duo

Lees hier het verslag van die laatste partij.

HOLLAND 8 ROEIT NAAR VIJFDE PLEK

Dankzij hun sterke kwalificatie en halve finale ging de Holland 8 met hoge verwachtingen de finale in, maar zij slaagden er niet in deze waar te maken. Vanaf de start keken de Nederlanders tegen een ruime achterstand aan en ondanks verwoede pogingen lukte het ze niet deze te dichten. Het goud ging verrassend naar Nieuw-Zeeland, waarachter Duitsland en Groot-Brittannië respectievelijk het zilver en het brons opeisten.

Tokyo 2020 | Holland Acht maken favorietenrol niet waar

KORSTANJE NIET NAAR FINALE

Nyls Korstanje heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale op de 100m vlinderslag. In zijn race werd de Nijmegenaar zesde, op ruime afstand van titelkandidaat Caeleb Dressel, die in een nieuw olympisch record van 47.71 aantikte.

Korstanje komt tekort op de halve finale

HEEMSKERK NAAST MEDAILLE

Femke Heemskerk heeft vannacht geen medaille aan haar imposante collectie kunnen toevoegen. In de finale van de 100m vrije slag eindigde ze als zesde. De Australische Emma McKeon pakte het goud, voor Siobhan Bernadette Haughey uit Hong Kong en McKeons landgenote Cate Campbell.

Tokyo 2020 | Femke Heemskerk 6e op 100 meter

GROL ERUIT

Voordat hij goed en wel begonnen was, eindigde de Olympische Spelen voor Henk Grol. De Veendammer wilde nog een laatste poging wagen voor die felbegeerde gouden plak, maar kwam in Tokio van een koude kermis thuis. Hij stond nauwelijks 25 seconden op de tatami voor hij er op zijn rug op lag.

Tokyo 2020 | Henk Grol verliest in 25 seconden

Jansen naar halve finales schoonspringen

Inge Jansen heeft zich geplaatst voor de halve finales op het olympische schoonspringtoernooi. De Roermondse eindigde als zestiende in de kwartfinale, wat genoeg was om door te gaan naar de halve finales. Lees hier meer over haar prestaties in de kwartfinale.

Tokyo 2020 | Inge Jansen door naar halve finale

WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN 2020?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop
09/08/2021 OM 14:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Wat gebeurt er nu met het olympisch dorp?
09/08/2021 OM 12:23